Keljet en LGHTNNG naar Simplon in Groningen

Foto: PR Simplon

Zaterdag 7 mei presenteert Simplon een dubbelconcert van Keljet en LGHTNNG. Beide acts komen uit Nederland en allebei slaan ze een brug tussen indie en dance.

Keljet

Het ene oog gericht op de dansvloer, het andere op het podium. Dat is precies de basis van Keljet. Het duo maakt dance, pop en indie, met een live-feel en een tropisch tintje.

De nummers zijn elektronisch, maar daarbinnen is ook een echt liedje met een zanglijn. Koen Mestrum en Teun Pranger hebben allebei verschillende muzikale achtergronden. De een wilde wel meer weten over dance muziek, de ander was nieuwsgierig wat je in dance kunt doen met een gitaar. Samen maakten ze een remix van The Temper Trap, wat op YouTube al gauw uitgroeide tot een hit.

LGHTNNG

De Groningse band LGHTNNG maakt electropop die stoelt op de 80s, terug naar de hoogtijdagen van de synthpop. Met zonnebrillen en een sombere kijk op de toekomst, maar zonder gedateerd te klinken.

Ze spelen electronische liedjes met een sound en sfeer in de lijn van bands als Chromatics, Electric Youth en Nite Jewel. Soms rustig en melancholisch, dan weer opwekkend en dansbaar, maar altijd stijlvol en melodieus.

Het trio trad op tijdens de Popronde, deden meerdere shows tijdens Eurosonic, speelden bij De Wereld Draait en brachten debuut EP ‘Night Change Days’ uit. Afgelopen november stond LGHTNNG als support van Satellite Stories in Simplon.

De aanvang is om 21.00 uur.

Voor meer informatie: simplon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden