Kleine editie WinterWelVaart met als thema ‘trots op de Groninger A’s’

(Archief de Redactie)
Foto: Knelis

Een kleine editie van WinterWelVaart vindt ondanks de coronamaatregelen plaats in het weekend van 18 en 19 september. Het thema is ‘Trots op de Groninger A’s.

Vijf historische schepen, de Verwondering, de Nicolaas Mulerius, de Willem Jacob, de Pelikaan en de Jantje meren dat weekend aan, aan de Hoge der A. De schepen, de Akerk en het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn het podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops.

Er zijn optredens van Eva Waterbolk, Swinder, Them Dirty Dimes en Electropoëzie. Voor kinderen is er het bekende mastklimmen op de Jantje, de theatervoorstelling KLOEK (4+) van Maskermeiden, een aantal workshops en een WinterWelVaart speurtocht in het museum.

‘Trots op de Groninger A’s

Het thema ‘trots op de Groninger A’s’ verwijst naast een mooi stukje binnenstad waar alles draait om de ‘A’, het A-Kwartier, de A-Brug, de Astraat en de Akerk, naar de rivieren de A en de Hunze . Het was een cruciale route voor handel en nijverheid. De ‘A’ verwijst naar een rivier, kanaal of andere waterstroom. Al die watertjes vertellen een verhaal. Over handel en scheepvaart, ontginning en erfgoed, natuur en landschap. De A staat voor verbinding en leven. Voor Gronings leven.

In de serie van zes lezingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum vertellen boswachters, historici en inwoners met een lokaal museum over ‘hun eigen’ A/Aa/Ae in de provincie.

Het winterevenement gaat dit jaar niet door in Zoutkamp en Sappemeer door de huidige coronamaatregelen.

WinterWelVaart is op zaterdag 18 en zondag 19 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de schepen en bij de lezingen in het museum is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Een gratis kaartje reserveren kan via winterwelvaart.nl.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen