Uittips dit weekend in Groningen

Foto: Publiek Domein

Dit weekend biedt de Streekmarkt Verhildersum, de Groningse Nieuwbouwdag en de Tuin & Sfeer 2016, het tuinevent voor het nieuwe buitenseizoen en zondag Stand van Stad #23.

Streekmarkt Verhildersum

Deze zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur is de Streekmarkt bij de Museumboerderij Verhildersum. Een markt met ambachtelijke producten, zoals brood, geitenkaas, worst, boerenkazen of gerookte vis. Ook kan een glas appelsap gemaakt van het fruit uit de boomgaard getapt worden.
Voor meer informatie: www.verhildersum.nl

Groningse Nieuwbouwdag

Wie informatie wil over nieuwbouw in de stad of op zoek is naar een nieuwbouwhuis kan zaterdag terecht op de Groningse Nieuwbouwdag. Tien nieuwbouwprojecten presenteren zich aan het publiek. Belangstellenden kunnen zich laten informeren tussen 11.00 uur en 15.00 uur in het atrium van Vesta.
Lees ook: Primeurs op Groningse Nieuwbouwdag

De Warme Winkel – Amadeus

Als Wolfgang Amadeus Mozart in 1791 overlijdt, doen al vrij snel allerlei geruchten de ronde, met als hardnekkigste dat de jaloerse hofcomponist Salieri hem de dood zou hebben ingejaagd. ‘Amadeus’ gaat over de noodlottige botsing tussen vitaal, onversneden talent en hardwerkend vakmanschap. Maar het stuk is tegelijkertijd ook een duel tussen twee theatermakers, waarin de culturele ondernemer tegenover de authentiek kunstenaar staat.

De voorstelling is zaterdag 20 februari om 20:30 uur in het Grand Theatre in Groningen. Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Tuin & Sfeer 2016

Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen dit weekend op de Tuin&Sfeer 2016 in Martiniplaza. Inspiratie opdoen, de nieuwste trends, alles op gebied van de tuin is te vinden tijdens het event van het nieuwe buitenseizoen. Prachtige tuinen die de nieuwste trends en ontwikkelingen weergeven voor het komende seizoen.

Ook zijn er weer lezingen en is er een het Tuin- en Woonfestival met mooie hebbedingetjes en van alles op het gebied van tuin en tuinaccessoires. Er zijn twee speciale thema’s: Moestuinieren en natuurlijk tuinieren.

Openingstijden:
zaterdag 20 februari 14:00 – 21:00 uur
zondag 21 februari 14:00 – 21:30 uur

Voor meer informatie: www.martiniplaza.nl  en www.tuin-sfeerbeurs.nl
Lees ook: Tuin en Sfeer 2016 in Martiniplaza

De Tweeling

‘De Tweeling’ de Nederlandse musical gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo is dit weekend te zien in Martiniplaza. De musical vertelt het aangrijpende verhaal van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden en opgroeien in totaal verschillende werelden; Anna in Duitsland, Lotte in Nederland. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter. Speciaal voor ‘De Tweeling’ schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek.

De Tweeling is te zien:
zaterdag 20 februari om 15:00 uur en 20:00 uur
zondag 21 februari om 14:00 uur en 19:00 uur

Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Stand van stad #23

Zondagmiddag 21 februari is er weer een Stand van Stad, de maandelijkse zondagmiddagse talkshow over de stad Groningen. Over bevingen, smaakwalhalla’s en urine. Hans Alders (over bevingen), Ruben Verwaal (over bloed, zweet en tranen) en Saskia Jonker (over lekkers).
De aanvang is om 16.30 uur Voor meer informatie: groningerforum.nl

Lees ook: Stand van Stad #23 in Groninger Forum in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden