Bijna 3.000 deelnemers genieten van 63e editie Plantsoenloop

Bijna 3.000 enthousiaste sportievelingen stonden aan de start van de 63e editie van de Plantsoenloop zaterdag. “De opkomst van deze klassieker van het Noorden lag hoger dan tijdens de laatste editie”, aldus de organisatie. Het parcours liep ook dit jaar door het heuvelachtige Noorderplantsoen.

De Plantsoenloop kent meerdere categorieën, variërend van jong tot oud. Op deze prachtige, herfstachtige dag startte de Plantsoenloop Groningen met het onderdeel Kids Runs op de Oranjesingel, waarbij de kinderen konden kiezen uit afstanden van 1, 2 en 4 km. Voor de beginnende tot de fanatieke lopers bood het hardloopfestijn afstanden van 4 en 8 km.

“Het is ontzettend mooi dat we na zo lang wachten weer een fantastische editie met elkaar kunnen beleven. Je ziet alleen maar blije gezichten langskomen bij de kinderen, ouders en alle enthousiaste toeschouwers. Het was weer een prachtig familie-event waar jong en oud bij elkaar komt”, aldus Johan Meijer, Project Manager van de Plantsoenloop Groningen.

Om 14.15 uur klonk het startschot voor de 4 km Plantsoenloop. Nick Marsman werd dit jaar eerste bij de 4 km in een tijd van 11.59 minuten. Bij de vrouwen mocht Jetske van Kampen de beker in ontvangst nemen met een tijd van 13.41 minuten. Om 15.00 uur werd het startschot gegeven voor de 8 km Plantsoenloop. Tom Hendrikse nam hier de eretitel in ontvangst, met een tijd van 25.04 minuten. Silke Jonkman was de snelste vrouw op de 8 km met een tijd van 28:04 minuten.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Voor de derde keer op rij was Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis het goede doel van de Plantsoenloop Groningen. Dit jaar werd er een cheque ter waarde van 1750 euro overhandigd aan het goede doel. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil dit geld inzetten voor het project ‘knuffelvriendje’, waarbij kinderen na een heftige operatie een knuffel ontvangen om de narigheid voor even te vergeten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden