Let’s Gro, inspiratiefestival over toekomst van Groningen, start deze vrijdag

Foto: De Redactie

Let’s Gro, het inspiratiefestival over de toekomst van Groningen is komend weekend te bezoeken in Forum Groningen. Vanaf vrijdag 5 tot en met zondag 7 november komen toekomstideeën, inspirerende gasten, workshops, rondleidingen en presentaties van nieuwe projecten in de stad samen onder één dak.

Thema’s

Belangrijke thema’s in het programma zijn de woningcrisis en het vergroenen van Groningen. Ook kunnen belangstellenden de laatste informatie krijgen over bijvoorbeeld de nieuwe Grote Markt en de Ring Zuid. Met internetpionier Marleen Stikker wordt het gesprek aangegaan over het verzamelen van data, ontwerper en schrijver Babette Porcelijn denkt mee over een Happy Groningen in 2050, en met burgemeester Koen Schuiling wordt de stand van de stad besproken.

Gedurende het hele weekend is er muziek en kunnen kinderen hun stad van de toekomst bouwen en meedoen aan allerlei andere workshops.

Gevolgen klimaatverandering

Speciale aandacht is er voor de gevolgen van klimaatverandering en hoe Groningen zich hieraan zou kunnen aanpassen. Zo is de tentoonstelling Sponsland te zien op de Grote Markt. Voor deze expositie hebben acht ontwerpbureaus ontwerpen gemaakt van plekken in de stad en provincie voor 2121.

Let’s Gro is gratis te bezoeken. Forum Groningen is de nieuwe centrale locatie van Let’s Gro.

Kijk voor meer informatie en het programma op forum.nl/letsgro

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden