Stadspark Live keert terug met Simple Minds, Rag’n’Bone Man, Crowded House en Krezip

Simple Minds
Simple Minds
Foto: Via SPOT Groningen

Popfestival Stadspark Live keert na twee jaar afwezigheid terug op zondag 19 juni volgend jaar op de voormalige drafbaan van het Stadspark in Groningen. ‘Alive & kicking’, in de afgelopen dagen werden al diverse hints gedeeld en deze kloppen, want de line-up bestaat uit Simple Minds, Rag’n’Bone Man, Crowded House en ook Krezip, Skunk Anansie en LP staan op het programma.

Het is de tweede editie, na een jaar niet door kunnen gaan door corona. In 2019 traden onder meer Sting, The Specials en Anouk op. De presentatie is net als de vorige keer in handen van festival host Bert Visscher.

Line-up

De Schotse band Simple Minds bekend van Don’t You (Forget About Me), Belfast Child, Promised You A Miracle staan nog altijd garant voor een luidkeels meezingend publiek, van jong tot oud en daartussenin.

Rag ’n Bone Man bekend van de hits Human en Skin, stond gepland voor de afgelaste editie, maar komt nu wel naar Groningen.

Crowded House, de uit 1985 afkomstige band en bekend van het nummer Don’t Dream It’s Over brachten in het voorjaar van 2021 in hun nieuwe formatie het album Dreamers Are Waiting uit.

Krezip, de Nederlandse band uit Tilburg is ondertussen alweer een tijd terug van weggeweest. Waar ze in 2009 hun afscheid aankondigden met de hit Sweet Goodbyes scoorden ze 10 jaar later bij terugkomst meteen opnieuw een hit met het nummer Lost Without You. Krezip begon 2021 met de release van de single You Are Not Alone en kwam enkele maanden daarna met de single Seventeen.

Skunk Anansie brengt keiharde, rauwe rock met een politieke lading of zoals frontvrouw Skin het zelf noemt: ‘clitrock.’ De in 1994 opgerichte band bestaat uit Skin, Ace, Cass en Mark is volgens SPOT Groningen een 90’s icoon te noemen.

Laura Pergolizzi, beter bekend als LP is een Amerikaanse singer-songwriter met nummers op haar naam als Lost On You. Ook schreef LP nummers heeft voor supersterren als Cher, Rihanna, Céline Dion en de Backstreet Boys.

De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10:00 uur via ticketmaster.nl

Kijk voor meer informatie: www.stadsparklive.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen