Week van de Afval trapt af met circulaire modeshow van Noorderpoort-studenten in Forum

Foto: Noorderpoort

Vanaf woensdag organiseert de gemeente De Week van het Afval. Een week vol inspiratie om een afvalvrije gemeente te worden met verschillende publieksevenementen.

Met een performance van The Troep Troup Tribe wordt de week gestart in Forum Groningen. Een groep kunstenaars, docenten en studenten Art&Design van het Noorderpoortcollege. Zij zetten zich in om het bewustzijn op duurzaamheid te vergroten met hun circulaire, duurzame kunstprojecten. Zo vroegen ze met eerdere projecten al aandacht voor onder meer het wereldwijde plasticprobleem- en fair fashion.

Tijdens een circulaire modeshow gemaakt door studenten van het Noorderpoort, dalen zij woensdag de trappen van het gebouw af in hun zelf ontworpen circulaire outfits. De presentatie van dit optreden is in handen van Lara Harbers en wethouder Glimina Chakor.

Week van het Afval

Tijdens de Week van het Afval vraagt de gemeente inwoners naar hun mening en ideeën rond het thema afval en die inspiratie moet geven om anders met afval om te gaan. Om het gesprek aan te gaan trekt een mobiele afvalbar de wijken in en wordt samen met raadsleden zwerfvuil opgeruimd. Op vrijdag 5 november (tevens de start van Let’s Gro) vindt de Trash Talkshow plaats, waarin de eerste uitkomsten van de week worden besproken door experts.

Van afval naar grondstof

De gemeente Groningen wil een gemeente zijn waarin zo weinig mogelijk huishoudelijk afval ontstaat en waarin het afval dat wel vrijkomt, op de meest hoogwaardige wijze weer wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Recente ontwikkelingen rondom grondstofschaarste, onder andere staal, glas, hout en papierpulp onderstrepen nog eens extra de noodzaak hiervan.

Het totale programma is te vinden op www.haalallesuitjeafval.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen