Uittips voor zaterdag 6 februari

Foto: Publiek Domein

Deze zaterdag zijn er verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan, zoals de SVR Vakantiebeurs, een wijkwandeling, naar de streekmarkt, IFFR in Groningen en nog zoveel meer.

SVR Vakantiebeurs in Martiniplaza

De SVR-vakantiebeurs ‘Kamperen bij de boer’ is van 10.00 uur tot 16.00 uur in Martiniplaza. Tijdens de beurs is een schat aan informatie over de SVR en het kamperen op SVR-campings in bijna alle landen van Europa.

Ruim 350 standhouders uit binnen- en buitenland presenteren zich door middel van folders, foto´s en video’s van hun eigen camping. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Wijkwandeling in de Hoogte

Deze middag is er om 14.00 uur een wijkwandeling in de Hoogte onder begeleiding van een gids. Aanmelden vooraf is niet nodig. De start is bij het Cortinghehuis in Groningen.

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG) beleeft van 3 tot en met 7 februari 2016 zijn 20ste editie.

Het programma vindt plaats op meerdere locaties in de stad: in het Grand Theatre, Vera, de Der Aa-kerk en het Groninger Forum, locatie Hereplein. Het programma voor deze zaterdag is hier te lezen.

In Vera is om 21.00 uur Bowie clipavond.
Voor alle informatie: groningerforum.nl

Streekproductenmarkt Nienoord

In Leek vindt elke 1e zaterdag van de maand een gezellige streekproductenmarkt plaats op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek.

Op deze bijzondere markt worden regionale etenswaren uit de regio aangeboden. Zoals ambachtelijk gebakken brood, granen & bakmixen, kruiden, worst, vleeswaren, kaas, jam, chutney, honing, eieren, (vergeten & bijzondere) groenten, fruit en aardbeien. Ook vaste planten en kruiden, wol en handgebreide producten van alpacawol zijn op de markt te vinden.

De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is Oosterheerdtstraat 7 in Leek. De toegang is gratis.

Open Nederlandse quiz contest

In de Martinikerk is om 19.00 uur de zevende editie van de Open Nederlandse quiz contest. Teams uit binnen- en buitenland strijden om de titel het ‘Beste Quiz Team van 2016’ in de Martinikerk in Groningen.

De quiz bestaat uit negen spannende vragenrondes die onder andere gaan over showbizz, nieuws, geschiedenis en topografie voorgelegd door de quizmaster. In totaal zijn er twee muziekrondes, twee fotorondes en vijf rondes met algemene kennisvragen.

Inschrijven kan met een team van maximaal vijf personen. LET OP: De online kaartverkoop stopt op zaterdag 6 februari om 14.00 uur. Indien je nog wilt meedoen, kijk dan voor meer informatie: opennederlandsequizcontest.nl

Concert Choral Voices: Evensong

Het koor Choral Voices geeft om 20.00 uur een bijzonder concert in de Der Aa-kerk. Choral Voices is een koor uit Groningen dat zich in de afgelopen tien jaar helemaal gespecialiseerd heeft in de Anglicaanse muziek.

De Engelse Evensong wordt in een concert ten gehoregebracht. Normaal gebeurt dat tijdens een kerkdienst.

Een deel van de muziek wordt deze avond uitgevoerd door tweehonderd zangers, verdeeld over vijf koren, die rondom het publiek staan opgesteld.
Voor meer informatie: blgroningen.nl
Lees ook: British Beauty: concert Choral Voices in de Der Aa-kerk

De Tweeling

‘De Tweeling’ is een gloednieuwe Nederlandse musical gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo, waarin het aangrijpende verhaal verteld wordt van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden en opgroeien in totaal verschillende werelden; Anna in Duitsland, Lotte in Nederland.

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog worden tegenstellingen alleen maar groter. Speciaal voor deze bijzondere voorstelling schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek.

De voorstellingen zijn deze dag om 15:00 uur en 20:00 uur in Martiniplaza Groningen.

Voor meer informtie: martiniplaza.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden