British Beauty: concert Choral Voices in de Der Aa-kerk in Groningen

Choral Voices
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Groningse koor Choral Voices geeft zaterdagavond 6 februari een bijzonder concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Choral Voices

Choral Voices is een koor dat zich in de afgelopen tien jaar helemaal gespecialiseerd heeft in de Anglicaanse muziek. Het koor staat onder leiding van dirigent Daniƫl Rouwkema.

Het bijzondere aan dit concert in de Der Aa-kerk is dat deze avond de prachtige muziek van de Engelse Evensong in een concert ten gehore wordt gebracht. Het concert wordt extra speciaal en educatief door de toelichting die musicus en theoloog Hanna Rijken geeft op de gezongen werken en op de rijke historie van de Evensong.

Choral Evensong

De Choral Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst die in een groot deel van de Engelse kathedralen en college chapels dagelijks plaatsvindt. Waar wij in Nederland deze koren vooral kennen van hun kerstliederen en de koninklijke huwelijken, is de Evensong eigenlijk hun dagelijks brood: een combinatie van hoogwaardig uitgevoerde koormuziek en een eeuwenoud ritueel.

Bezoekers zijn welkom om enige hymnes mee te zingen, maar ze mogen ook alleen maar luisteren.

Engelse koortraditie

Choral Voices is een jong koor in een oude traditie en bestaat uit ongeveer dertig leden. Elke maand verzorgt Choral Voices een Choral Evensong in Groningen. Ook treedt het koor regelmatig in het land op, vaak in samenwerking met andere koren en musici.

De aanvang is om 20.00 uur.

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Voor meer informatie: blgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden