Deelnemers en publiek genieten: Geslaagde 34e editie van 4 Mijl

Ruim 13.000 sportievelingen stonden aan de start van de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen zondag. Om klokslag 13.00 uur klonk het startschot, dat werd gelost door Stefan Raats, manager strategisch partner bij Menzis.

De Oegandees Rogers Kibet schreef de wedstrijd op zijn naam in een tijd van 17.27. Daarmee verbrak hij parcoursrecord van 17.06 niet. De Keniaan Jamal Kiprono werd tweede in 17.33. De eerste Nederlander was Richard Douma met een vijfde tijd van 17:51.

Bij de vrouwen maakte Eva Cherono haar favorietenrol waar. De Keniaanse topatlete liep een absolute wereldtijd met 19:17. Slechts drie seconde boven het wereldrecord. De Keniaanse Tabitha Gichia (19.49) werd tweede. Als beste Nederlandse eindigde Maureen Koster op de vierde plek met een tijd van 21:03.

Het gekozen goede doel was dit jaar Stichting Quiet Groningen, die zich inzet voor het verzachten van stille armoede. Onder andere Arjen Robben, Marianne Timmer en Bas Roorda liepen mee aan de Charity Run om geld op te halen voor Quiet Groningen. Pim Loeff en Marian Moesker van Quiet Groningen kregen een cheque van 41.000 euro overhandigd uit handen van Wim Bodewes. Een mooi bedrag dat naar Stichting Quiet gaat.

Veel enthousiaste toeschouwers, waaronder burgemeester Koen Schuiling en wethouder Inge Jongeman (Sport) juichten de meer dan 13.000 deelnemers toe en verschillende muziekpunten zorgden voor een sfeervolle parcours tussen Haren en Groningen. De laatste loopster, Robin Wolf werd rond 15:30 uur feestelijk onthaald door mascotte Timey, de journalisten en het uitbundige publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

“Het is ontzettend mooi dat we na zo lang wachten weer een prachtige editie met elkaar kunnen beleven. Zoveel enthousiaste deelnemers hebben hier lang naar uitgekeken en dat bleek ook uit de fantastische sfeer en de blije gezichten die passeerden. Het was weer een top editie,” aldus Johan Meijer, event manager van de Menzis 4 Mijl van Groningen, die terugblikt op een geslaagde en sfeervolle editie.

Zaterdagavond stond de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra op het programma. Vele deelnemers stonden enthousiast met gekleurde lichtjes en opvallende outfits aan de start om het parcours van Haren naar Groningen op een alternatieve manier af te leggen. Op de fiets, met een step, handbike of met een kinderwagen; velen creatieve varianten passeerden het parcours en verblijden de stad.

Volgend jaar

Traditiegetrouw vinden de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You ook volgend jaar plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. Dit valt volgend jaar op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden