Olympisch kampioen Peruth Chemutai aan de start van 4 Mijl van Groningen

Foto: Archief De Redactie

De eerste atleet die bekendgemaakt wordt: Olympisch kampioen Peruth Chemutai is de eerste topatleet, die deelneemt aan de 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op zondag 10 oktober. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt

Olympisch kampioen Oeganda

Peruth Chemutai uit Oeganda won vorige week nog goud op de 3000 meter op de steeplechase tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Hiermee werd Chemutai de eerste vrouwelijke atleet die namens Oeganda een Olympische titel won. Met een recordtijd van 9:01.45, mocht zij de gouden medaille mee naar huis nemen.

Menzis 4 Mijl van Groningen

Sinds 1987 wordt de Menzis 4 Mijl van Groningen georganiseerd op de tweede zondag van oktober. Dit jaar neemt Peruth Chemutai voor het eerst deel aan het evenement dat geschikt is voor deelnemers van jong en oud, waarbij zowel topatleten als beginnende sporters zich kunnen wagen aan het parcours.

De categorieën variëren van een studentenloop tot een bedrijvenloop voor een sportief uitstapje met collega’s of relaties. Er hebben zich inmiddels al meer dan 10.000 deelnemers ingeschreven. Zij starten in Haren en lopen met een afstand van 6,437 km naar de Vismarkt in Groningen.

Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen kan via de website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden