Paardenkoersdag op de Drafbaan in het Stadspark zondag

Foto: © Geert Koops

De drafbaan in het Stadspark staat deze zondag voor de een na laatste keer in het teken van de Paardenkoersdag. De paardenkoersen worden met publiek georganiseerd.

Op het programma staan onder ander de Vastgoed Dag, vernoemd naar Miep Hamming en in de middag worden de ‘Sweep Stakes’ Trials gelopen. Dan zal blijken met welke driejarige Nederlands gefokte paarden we rekening dienen te houden tijdens de op 1 augustus te verrijden klassieker ‘de Sweepstakes’.

Naast deze geweldige Trialkoers wordt er ook het Nationaal Kampioenschap Monté verreden. Sytske de Vries, bestuurslid van de KHRV, is de huidige nationaal kampioene en zij zal er alles aan doen om haar titel dit jaar in het Stadspark te prolongeren.

Daarnaast is er de Gelegenheidskoers, waarbij diverse liefhebbers in staat gesteld worden om hun vaardigheden te vertonen. ‘Na een proefexamen eerder dit jaar waarbij allen geslaagd zijn gaat het deze dag natuurlijk om de “eeuwige roem”!’, aldus de KHRV.

De KHRV is vanwege de succesvolle Crowdfundingsactie en de sponsoring van veel liefhebbers en bedrijven in staat om voor de deelnemers maar ook voor het publiek wat extra’s te doen. Zo kunnen de kleintjes onder begeleiding gratis pony rijden.

Het publiek kan genieten van één van de laatste authentieke koersdagen in het Stadspark.

De dag wordt georganiseerd volgens de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter. Het publiek krijgt een vaste zitplek toegewezen.

De koersdag begint om 13.00 uur. Vanwege de wegwerkzaamheden aan de zuidelijke ringweg zijn er omleidingen naar het Stadspark. Fietsers en voetgangerskunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij Piccardthof.

Lees ook: Komend weekend niet via westelijke ringweg richting Drachten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden