Komend weekend niet via westelijke ringweg richting Drachten

Foto: De Redactie

Het is dit weekend niet mogelijk om via de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten te rijden. Komend weekend wordt er gewerkt bij de zuidelijke ringweg ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn, meldt Groningen Bereikbaar.

Door deze werkzaamheden zijn hier meerdere wegen afgesloten van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur.

Afsluitingen

De weg van het Vrijheidsplein (N370) naar de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is dicht. Deze twee rotondes zijn ook grotendeels dicht, net als de oprit (36) naar de A7 (richting Hoogkerk/Drachten). De Jan Evert Scholtenlaan die vanaf de rotondes naar het Stadspark gaat, is al sinds maandag dicht voor autoverkeer. Ook fietsers en voetgangers kunnen er dit weekend niet langs.

Het is wel mogelijk om van de A7 vanuit Hoogkerk de snelweg te verlaten bij Laan Corpus den Hoorn (afrit 36, West en Centrum). Vanuit deze richting kan verkeer ook via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg.

Omleidingen

Verkeer vanaf de westelijke ringweg wordt omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan. Vanaf Laan Corpus Den Hoorn kan verkeer bij Groningen Zuid de A28 op en via het Julianaplein naar de N7 richting Drachten.

Fietsers en voetgangers kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij het Piccardthof.

Nieuw viaduct over Laan Corpus den Hoorn zaterdag verplaatst naar definitieve plek

Het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn wordt zaterdagochtend om 7.00 uur naar zijn definitieve plek gereden.

Het viaduct is in twee delen voorgebouwd in de berm van de Jan Evert Scholtenlaan, bij het Stadspark. Het verplaatsen van de viaducten is zaterdagochtend live te volgen via de webcams van Aanpak Ring-Zuid.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden