Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind

Noorderlicht 2021
Foto: © Iris Duvekot voor ARK

De 28e editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 vindt plaats vanaf 7 augustus op meerdere locaties. Noorderlicht maakte dinsdag de vijftien locaties in Groningen en Friesland en de deelnemers bekend. Het thema dit jaar is ‘The Makeable Mind’.

Met het thema verkent Noorderlicht de relatie tussen visuele cultuur en de werkelijkheid. ‘Hoe wordt ons denken gestuurd door een op hol geslagen beeldcultuur, technische ongekende mogelijkheden en razendsnelle internetverbindingen?’, aldus Noorderlicht.

Vertrekkend vanuit de fotografie richt de 28e editie zich op het hele spectrum van het beeld, zowel analoog als digitaal: van traditionele fotografie tot digitale en interactieve beelden, internetglitches, machine learning, virtual reality, straatguerilla-acties, performances, geluidsinstallaties en deep fakes.

Pièce de resistance van het festival is de multimedia-installatie ‘LAWKI-NOW, Life As We Know It’. Dit werk is in opdracht van Noorderlicht en in samenwerking met MU Hybrid Art Space speciaal voor het koor van de Der Aa-Kerk ontwikkeld door ARK. ‘LAWKI-NOW’ is volgens Noorderlicht een meeslepende filmische ervaring die machine learning combineert met menselijk vakmanschap en interactie met bezoekers. Het resultaat is een gigantisch audiovisueel instrument dat het publiek confronteert met de realiteit van ons leven.

Voor meer informatie over de deelnemende kunstenaars en de locaties van de tentoonstellingen en optredens: www.noorderlicht.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden