Green Day, Fall Out Boy en Weezer naar het Stadspark

Fall Out Boy
Foto: via SPOT Groningen

Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen volgend jaar op woensdag 22 juni naar het Stadspark in Groningen.

De Hella Mega Tour kon dit jaar helaas niet door kan gaan, maar is er een nieuwe datum gevonden om de iconische rockbands alsnog te zien. Het is de enige mogelijkheid om de drie eenheid in Nederland te zien.

De al gekochte kaarten voor de Hella Mega Tour op de data van dit jaar blijven gewoon geldig. Ticketkopers ontvangen een mail met meer informatie.

Hella Mega Tour

Hella Mega is een zogenaamde triple bill die je gemakkelijk de ultieme mash-up van pop, rock, punk en alternative kan noemen. Drie rockbands komen samen in de Hella Mega Tour om hun rock-krachten te bundelen.

Green Day

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio / visuele streams. Hun doorbraakalbum Dookie uit 1994 werd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en bereikte de diamanten-status. In 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit en in 2010 debuteerde een theaterbewerking van American Idiot op Broadway. De Grammy Award-winnende punkrockband staat in het Stadspark met hun nieuwe album en de wereldwijde Hella Mega Tour.

Fall Out Boy

Fall Out Boy’s single “Dear Future Self (Hands Up)” ft. Wyclef Jean verscheen op hun laatste album Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two. Het is de eerste nieuwe muziek van de band sinds de release van de Lake Effect Kid EP uit augustus 2018; een liefdesbrief aan hun geboortestad Chicago. Het zevende studioalbum van Fall Out Boy, M A N I A, kwam in januari 2018 op nummer 1 binnen in de Billboard 200 en kreeg een Grammy-nominatie voor Best Rock Album.

Weezer

Weezer staat op het punt om het langverwachte studioalbum Van Weezer uit te brengen. De inspiratie voor dit album is afgeleid uit de diepste wortels van Weezer – metal! In zijn vroege jaren was frontman Rivers een enorme KISS-fan; Brian was een grote fan van Black Sabbath; Pat aanbad Van Halen en Rush, terwijl Scott dol was op Slayer en Metallica. De laatste keer dat deze voorliefde voor hardere rock geuit werd door Weezer was op hun geliefde album uit 2002, Maladroit.

De aanvang is om 17.30 uur.

De Hella Mega Tour wordt geproduceerd door MOJO in samenwerking met SPOT Groningen. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketmaster.nl. Kijk voor meer informatie: spotgroningen.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen