Eurosonic Noorderslag: De 30e editie van het jaarlijkse muziekfestival in Groningen

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Bouwwebcam}

Vanaf vandaag woensdag 13 januari staat Groningen drie dagen in het teken van de 30e editie van het jaarlijkse muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Groningen staat tot en met 16 januari in het teken van nieuw Europees talent.

Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa met de meest veelbelovende acts in hun thuisland, maar vaak nog onbekend buiten hun landsgrenzen.

Naast de conferentie en het showcase festival worden er ook nog vele andere dingen georganiseerd rondom Eurosonic Noorderslag, zoals:

Eurosonic Air: gratis toegang

In een gratis toegankelijke tent, ‘Europa’s eerste mobiele club’, op de Grote Markt in Groningen organiseert de organisatie Eurosonic Air met de volgende line-up:

Eurosonic Air, donderdag 14 januari
20.45 – 21.30 The Common Linnets
22.15 – 23.00 Dubioza Kolektiv
23.45 – 00.30 Typhoon

Eurosonic Air, vrijdag 15 januari
20.45 – 21.30 Sven Hammond
22.15 – 23.00 John Coffey
23.45 – 00.30 De Staat

Eurosonic Air, zaterdag 16 januari
12.00 – 12.45 Noord Nederlands Orkest – What’s on David Bowie’s playlist?
14.00 – 14.45 Bewilder
15.15 – 16.00 Rondé
16.30 – 17.15 Jett Rebel

Rock ’n Roll Kitchen

Bij kleurrijke mobiele keukens op de Grote Markt en het Damsterplein kan genoten worden van een maaltijd met een verhaal en enkele goede snacks voor onderweg vinden.

Platosonic, coffee & music

Platenzaak Plato en koffietent Coffee Company organiseren gezamenlijk Platosonic 2016 en Coffee & Music, het officiële in-store festival waar enkele Nederlandse en internationale Eurosonic Noorderslag artiesten hun muziek gratis ten gehore brengen.

SummerLabb

SummerLabb is de plek waar onderzoekorganisaties, polytechnische universiteiten en bedrijven met een duurzaamheidsfocus samen komen. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om (technologische) duurzame ontwikkelingen te ontdekken. Ook kun je je verhaal te delen, met professionals in de duurzaamheid-business te spreken en te genieten van goede muziek.

Raak geïnspireerd door allerlei innovatieve concepten op het gebied van energie, water, licht, architectuur en voedsel, die allemaal hun toepassing hebben in de toekomstige festivalwereld.

Donderdag 10.00 – 22.00, Vrijdag 10.00 – 22.00, Zaterdag 10.00 – 18.00 aan de Oosterkade in Groningen. Gratis toegankelijk.

2 Meter Sessions @ SummerLabb

Jan Douwe Kroeske zal zijn beroemde 2 Meter Sessies hosten in Summerlabb. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor meer informatie: www.2metersessies.nl. De entree is gratis.

Damsterplein

Dit jaar vindt op het Damsterplein de Damsterstage, gepresenteerd door 3FM, en de Jack Daniel’s Barn plaats. Enkele van de beste Groninger bands komen hier spelen.

Op zaterdag is er een speciaal programma (gepresenteerd door Gasterra) in de Jack Daniel’s Barn en Peter Pan, waar de Groninger bands niet alleen hun eigen materiaal zullen spelen, maar ook hun versies van de beste David Bowie liedjes ten gehore zullen brengen.

Zaterdagmiddag is het programma in Jack Daniel’s Barn gratis. Voor het avondprogramma heb je een festival- of conference bandje nodig.

Grunnsonic

Van woensdag tot en met vrijdag is Grunnsonic, het gratis toegankelijke onderdeel van de Eurosonic line-up waar POPgroningen enkele van de beste Groninger bands presenteerd.

Grunnsonic: David Bowie Special

Op zaterdag is er een speciaal event (powered by GasTerra) waar 10 acts uit Groningen niet hun eigen materiaal, maar ook bewerkingen van Bowie liedjes spelen.

De locaties: Jack Daniel’s Barn, Peter Pan and Café Kult. De entree is gratis.

Excelsior Recordings Presents: Locals

Locals is het pop-up concertconcept van Excelsior Recordings en zal tijdens Eurosonic Noorderslag op een prachtige locatie bij Brouwerij Martinus in Groningen vier dagen aanwezig zijn met concerten, eten, drinken, kunst en meer.

Brouwerij Martinus brouwt speciaalbieren in een uniek industrieel pand aan de Kostersgang, en deze plek zal van 13 tot en met 16 januari 2016 de plek zijn voor Locals.

Locatie: Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34
Gratis toegankelijk

Live 3FM Eurosonic Radio

Live sessies van enkele Eurosonic Noorderslag artiesten zijn te bekijken, naast radio dj’s en producers bij De Winkel, Grote Markt 35 tegenover het Grand Theatre in Groningen via www.3fm.nl. Gratis toegankelijk (je kunt door de grote ramen bij de studio naar binnen kijken).

Tentoonstellingen bij Noorderslicht

Tijdens Eurosonic Noorderslag vinden er twee fototentoonstellingen plaats in de Noorderlicht fotogalerie.:

  • De Amerikaanse muziekfotograaf Joe Alper (1925-1968) portretteerde ten tijde van de mensenrechten strijd in de jaren ’60 vele jazz en folk muzikanten, waaronder Bob Dylan.
  • Gijsbert Hanekroot (1945) was de huisfotograaf van het Nederlandse muziekblad Oor van 1970 tot 1975. Een selectie van zijn werk over David Bowie is te bezichtigen in de kelder van de galerij zijn.

De openingstijden zijn op woensdag tot en met zondag van 12.00 uur – 18.00 uur.
Locatie: Noorderlicht Photogallery, Akerkhof 12 in Groningen. De toegang is gratis. Meer info: www.noorderlicht.com

Comic Sonic

Het Nederlandse stripmuseum, gelegen aan de Westerhaven, introduceert hun nieuwste expositie over stripverhalen en muziek. De expositie bevat werk van enkele beroemde Nederlandse illustrators, lokale poster designers en jonge, getalenteerde artiesten.

Op zondag 17 januari kunnen Eurosonic Noorderslag bezoekers voor een gereduceerd tarief van € 5,- naar het stripmuseum. Neem hiervoor wel je polsbandje mee. Voor meer informatie over de expositie: www.stripmuseum.nl

Exhibition: David Bowie is

David Bowie is, is de allereerste internationale terugblik op de uitzonderlijke carrière van David Bowie – een van de meest vernieuwende en invloedrijke artiesten van de moderne tijd. Meer dan 300 objecten, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, stage designs, albumhoezen en zeldzame concertregistraties van de afgelopen vijf decennia zijn samen gebracht vanuit het David Bowie archief. Het advies is om een ticket on-line te kopen.

Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl

Cabo San Roque

De Catalaanse groep Cabo San Roque maakt niet alleen muziek maar bouwt ook installaties. Hun installatie ‘Tres Tristos Trons’ (drie zielige tronen) staat opgesteld bij de lokale kunstacademie Minerva tijdens Eurosonic Noorderslag.

Tweemaal zullen de artiesten de installatie ondersteunen met live muziek optredens op donderdag en vrijdag 20.00 uur – 20.40 uur.

De locatie: Minerva Art Academy, Praediniussingel
Toegankelijk met een festival- of conference polsbandje.

Voor alle informatie en timetables: eurosonic-noorderslag.nl

(Bron: eurosonic-noorderslag.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden