Expositie The Rolling Stones – Unzipped online te bezoeken in virtuele 360 graden tour

Foto:

De expositie The Rolling Stones – Unzipped is vanaf nu online te bezoeken in een virtuele 360 graden omgeving.

In de 360 graden-fotografieopname is de Unzipped- tentoonstelling van het begin tot het eind te zien. Ook zijn er films en fragmenten toegevoegd, die niet in de tentoonstelling zelf voorkomen zoals close ups van het drumstel van Charlie Watts en een spectaculaire time lapse van de opbouw van het appartement in Edith Grove van de Stones in de jaren ’60.

Museumdirecteur Andreas Blühm vertelt in videofragmenten over zijn persoonlijke favorieten: het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers. Als extra toegift zijn er foto’s van de Stones, gemaakt door Andy Zuidema.

Vanaf de bank is het verhaal van de wereldberoemde rockers te zien met in de tour de vele instrumenten, dagboeken en kostuums.

De online tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met Carola de Poel van Panorama Fotografie en Slash2 Internet Masterminds.

Verloting

Het museum verloot onder de bezoekers van de tour een gesigneerde limited edition prent van Ronnie Wood en drie catalogi gesigneerd door Mick Jagger.

The Rolling Stones – Unzipped is verlengd tot 18 april. Het museum is nog gesloten vanwege de landelijke coronamaatregelen, maar zodra het museum weer open mag, volgt meer informatie over de start van de ticketverkoop.

Een ticket voor de online tentoonstelling kost € 9,50 en is te bestellen via groningermuseum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden