Internationaal voetballer Arjen Robben neemt deel aan ‘Global Youth Action event’

Ontvangen van Klimaatadaptatie Groningen
Ontvangen van Klimaatadaptatie Groningen
Foto: Archief De Redactie

Internationaal voetballer Arjen Robben neemt vrijdag van 14.15 uur tot 15.15 uur deel aan het ‘Global Youth Action event’ samen met Ban Ki-moon, voormalig voorzitter van de Verenigde Naties en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen tijdens de (inter)nationale Klimaatadaptatieweek Groningen.

Groningen staat sinds afgelopen maandag in het teken van de klimaatadaptatieweek. Het is één van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw: het veranderende klimaat. De gevolgen van overstromingen door hevige regenval, hittegolven en droogte hebben een steeds grotere impact op ons dagelijks leven. Hoe we ons kunnen aanpassen aan deze gevolgen staat centraal deze week.

Meer dan een miljoen jongeren uit 115 landen zijn gevraagd om mee te denken aan een wereldwijde oproep tot actie. Het ‘Global Youth Action event’ is onderdeel van de ‘Youth for Climate Adaptation Conference’, waarbij jongeren van over de hele wereld online samenkomen in Groningen en samen praten over welke stappen nodig zijn om de actie agenda daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen.

Vervolgens wordt deze agenda op maandag 25 januari aangeboden aan wereldleiders tijdens de Climate Adaptation Summit (CAS 2021), een online event, op maandag 25 en dinsdag 26 januari, waar wereldleiders zich verenigen om te praten over klimaatverandering en -adaptatie.

Over de vraag waarom Arjen Robben het zo belangrijk vindt om stil te staan bij ons veranderende klimaat antwoordt hij: ‘Het is een van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw: ons klimaat verandert. We merken het allemaal, ook ik. Het is belangrijk dat we met elkaar bouwen aan een veilige, leefbare en gezonde toekomst, zodat volgende generaties en ook mijn kinderen gezond opgroeien. Ik vind het belangrijk om het gezondheidsaspect te benadrukken en het daar met elkaar over te hebben.’

Deze vrijdag staat in het teken van jongeren. Het jongerenprogramma op 22 januari is gratis en online te volgen via klimaatadaptatiegroningen.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen