35e editie van ESNS 2021 start vandaag

Foto: Archief De Redactie

ESNS 2021, het showcasefestival en conferentie voor Europese muziek, start vandaag voor het eerst volledig digitaal. Tot en met zaterdag 16 januari is het showcasefestival en de conferentie online te volgen.

De organisatie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) is er trots op dat het is gelukt een digitale editie van het vier dagen durende festival neer te zetten. De 35e editie van het Groningse festival stelt traditiegetrouw opkomend talent centraal.

De organisatie vond het vooral belangrijk om door te gaan in een periode dat veel artiesten zonder werk zitten omdat optredens massaal zijn geschrapt. Normaal gesproken treden er zo’n 350 artiesten tijdens ESNS, op maar de organisatie heeft dit jaar een iets minder brede line-up met 189 acts.

De Europese muzikanten die centraal staan op Eurosonic zijn gevraagd zichzelf op te nemen, de Nederlandse artiesten komen wel naar Groningen, al zijn alle optredens vooraf opgenomen.

Op Eurosonic treden onder anderen Altin Gün, Blanks, Daði Freyr, Eefje de Visser, Meetsysteem, Nana Adjoa en Nea op. Tijdens Noorderslag op zaterdag zijn acts te zien als Bilal Wahib, Froukje, Kevin, Rolf Sanchez, Son Mieux, Tim Dawn en Yade Lauren. Ook worden er diverse prijzen uitgereikt, zoals de Popprijs en Pop Media Prijs.

ESNS is te volgen via NPO 3FM, NPO 3 en de Europese radiozenders. Daarnaast worden de sets gratis gestreamd op het onlineplatform van het festival. De uitzendingen beginnen dagelijks om 20.00 uur.

Op zaterdag, traditioneel de dag van Noorderslag, zie je enkel Nederlandse acts verdeeld over drie kanalen en eveneens een PLUS-kanaal. Op de PLUS-kanalen wordt gedurende de vier dagen nog extra videomateriaal uitgezonden, waaronder beelden uit het archief, live-sets van Hit the North, alsook de uitreiking van de Pop Media Prijs en het Pop Stipendium.

Music Moves Europe Talent Awards

De Music Moves Europe Talent Awards, de Europese prijzen voor populaire en hedendaagse muziek, worden uitgereikt op vrijdag 15 januari vanaf 20.00 uur. De ceremonie, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, wordt gepresenteerd door de Britse artiest Melanie C. Zowel de ceremonie als het randprogramma zullen plaatsvinden in het digitale podium Nite Hotel.

Newsroom

Via de ESNS Newsroom zijn dagelijks reportages en interviews te zien over de conferentie en het festival. De Newsroom is beschikbaar op het conferentie platform en gratis toegankelijk via de website van ESNS.

Op www.esns.nl is het hele programma en meer informatie te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden