Heleen van Royen in online editie van de Naked Lunch

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/Peter van der Sluijs

Heleen van Royen is dinsdag 12 januari te gast in een online editie van de Naked Lunch. Rense Sinkgraven spreekt met van Royen over haar nieuwe boek: Moeder, dochter, minnares.

Deze jubileumbundel bevat zowel columns, als persoonlijke lange verhalen, over bijvoorbeeld de dag dat ze haar beide ouders begroef. Ze schrijft onomwonden over de eerste keer dat ze XTC nam en over haar bijzondere ontmoeting met George Michael via diens vriend Fadi Fawaz, na zijn voorlaatste concert. En natuurlijk geeft ze een inkijkje in haar recente grootmoederschap. Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.

Heleen van Royen

Heleen van Royen, geboren in 1965, schreef de bestsellers De Gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en Sexdagboek, die bijna allemaal succesvol werden verfilmd en bewerkt voor theater. In totaal verkocht ze ruim 1.7 miljoen boeken en in 2017 maakte ze de ontroerende documentaire Het doet zo zeer over de dementie van haar moeder.

Online editie van de Naked Lunch

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn of haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk?

Naked Lunch met Heleen van Royen is van 12.15 uur tot 13.15 uur. Deze editie is als gevolg van de lockdown live te volgen of terug te kijken op Platform F.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden