Groningse bibliotheken organiseren nieuwjaarsquiz voor het gezin

Foto: Steffi Timm via Pixabay

Groningse bibliotheken organiseren verschillende activiteiten digitaal nu kinderen en volwassenen niet naar de bibliotheek kunnen tijdens de lockdown.

Nieuwjaarsquiz voor het hele gezin

Biblionet Groningen organiseert vrijdag 8 januari van 18.30 tot 19.30 uur een Nieuwjaarsquiz (via facebook.com/groningsebibliotheken) voor het hele gezin. Deelname is gratis en er is een prijs te winnen.

Kinderen kunnen ook iedere woensdagmiddag meedoen aan een workshop of spelletjes via de BiebLab Live, een YouTube-kanaal voor kinderen.

Op het programma staat woensdag 13 januari een LEGO-Challenge. De bibliotheekversie van LEGO Masters junior wordt dan georganiseerd. Benodigdheden zijn een bak LEGO-blokjes en een tablet of telefoon (om een foto te maken van je bouwwerk en te mailen naar [email protected]).

BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen via youtube.com/bieblab.

Ook lezen de Groningse bibliotheken wekelijks voor via Facebook Live (facebook.com/groningsebibliotheken). In januari worden boeken voorgelezen uit de Prentenboeken Top 10. Woensdag 6 januari wordt tussen 10.00 uur en 10.30 uur voorgelezen uit ‘Mijn handen dansen & mijn mondje is een rondje’ van Riet Wille. Dinsdag 12 januari om 10.00 uur uit Eén voor jou, twee voor mij van Jörg Mühle, over Beer die drie paddenstoelen vindt en ze eigenlijk niet wil delen met zijn vriend Vos.

Boeken zijn nog steeds af te halen bij de bieb, door boeken te reserveren (maximaal 10) via biblionetgroningen.nl/afhaalservice. De reserveringen worden klaargezet en kunnen worden opgehaald bij de ingang.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden