Online theaterevent Swan Lake The Game verlengd

Screenshot Swan Lake The Game.
Foto: NNT

Het online theaterevent Swan Lake The Gameis wegens succes met een maand verlengd. Ook in januari kunnen kunstliefhebbers dwalen door de speciaal ontworpen online wereld waarin je als bezoeker zelf kiest welke personages uit het Zwanenmeer je volgt.

Swan Lake The Game

Op de elektrische muziek van componist Kordz, die de musici volledig aan de haal laat gaan met de beroemde klanken van Tjaikovski, navigeert het publiek door een nieuw verhaal over escapisme, crisis en keuzes maken. De makers verweven het klassieke verhaal van het Zwanenmeer met het begrip Black Swan Event van schrijver en wiskundige Nassim Nicholas Taleb.

Hij beschrijft hiermee een gebeurtenis die onwaarschijnlijk is, niet in de normale denkpatronen past, maar wel een grote economische of sociale impact heeft. Hoe gaan wij verder nu die zwarte zwaan in de vorm van de corona- en de klimaatcrisis het sprookje van ons democratisch en liberaal consumentenparadijs heeft opgeblazen? Beginnen we samen een nieuw verhaal?

Het publiek dat online Swan Lake The Game meemaakt maakt móet onderweg keuzes maken die bepalend zijn voor het verloop van het verhaal. Zij bepalen zelf hoe het sprookje afloopt; tragisch of met een happy end?

Het NITE Hotel

Toen de theaters volledig werden gesloten, openden Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel het NITE Hotel. Het hotel is een speciaal ontworpen online theater om ook in tijden van ‘lockdown’ voorstellingen en beeldende kunst te kunnen presenteren aan een publiek.

NITE Hotel is inmiddels uitgegroeid tot een platform dat op talloze manier kan worden ingezet om zo het gebied van interdisciplinaire en virtuele kunst te verkennen. De afgelopen maanden werden er voorstellingsregistraties getoond, live uitzendingen gemaakt en live performances gedaan.

Van 14 tot en met 20 december is de theaterfilm Oom Wanja in regie van Liliane Brakema te zien in het NITE Hotel. Swan Lake The Game is speciaal gemaakt is voor het NITE Hotel.

Club Guy & Roni

Het internationaal toerend danstheater van Club Guy & Roni herschrijft de wetten van het theater. Het gebruiken van meerdere kunstvormen – terwijl de nadruk op dans blijft – zorgt voor unieke voorstellingen. Voor Swan Lake The Game is samenwerking gezocht met modehuis MAISON the FAUX, de muziekvernieuwers van Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama Foundation en online art designer Martijn Halie.

Tickets ( €7,50) zijn verkrijgbaar via ticketshop.nitehotel.nl.

Kijk voor meer informatie en tickets: clubguyandroni.nl/swanlake

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden