Komend halfjaar nog paardenkoersen op Drafbaan Stadspark

Foto: De Redactie

Het komende half jaar kan de Koninklijke Harddraverij & Ren Vereniging Groningen (KHRV) nog gebruikmaken van de drafbaan in het Stadspark.

In september besloot de gemeenteraad met een meerderheid van stemmen dat de Drafbaan het huurcontract met de KHRV wordt opgezegd en de drafsport gaat verdwijnen uit het Stadspark. Wel kwam de toezegging om te onderzoeken of de paardenkoersen nog door kunnen gaan tot gestart wordt met de aanpak van het evenemententerrein.

Afgelopen donderdag is besloten na overleg met de gemeente dat het komende half jaar de KHRV nog paardenkoersen kan organiseren. Omdat de wethouder zich realiseert dat 2020 voor vele sporten, en ook de drafsport, een dramatisch jaar is geweest door het corona-virus mag de verloren gegane slotmeeting van afgelopen oktober alsnog verreden worden in 2021.

De KHRV heeft ook aangegeven dat de grens van 1 juni moeilijk te accepteren is, omdat al vele jaren op de eerste zondag van juli de klassieke Sweepstakes – het jaarlijks hoogtepunt voor de vereniging en de drafsport in Nederland – verreden worden.

Om een maand voor die koersdag de spullen te moeten opruimen en het hek op slot te moeten doen, voelt niet goed voor de betrokkenen bij de drafsport in Groningen. De gemeente heeft toegezegd hiernaar te gaan kijken om alsnog in gezamenlijk overleg deze dag in de loop van juni 2021 plaats te laten vinden.

Alhoewel de organisatie het bijzonder blijft betreuren dat het college heeft besloten dat de drafsport moet verdwijnen uit het Stadspark, is het gesprek volgens de KHRV in een prettige sfeer verlopen. “Uiteraard blijft de KHRV de vurige hoop houden dat er ook na 1 juli 2021 gekoerst kan blijven worden in het Stadspark”, aldus de organisatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden