Elfde editie Bedumer Winterloop afgelast

Foto: Publiek Domein

De elfde editie van de Bedumer Winterloop is afgelast. De winterloop zou plaatsvinden op zaterdag 6 februari 2021. Een verdrietig, maar verstandig besluit, volgens de organisatie.

De afgelopen maanden heeft de organisatie gekeken naar alternatieven, maar zowel de gemeente Het Hogeland als de Veiligheidsregio hebben aangeven dat door corona er nog teveel onzekerheden zijn. Er zijn nu extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar de regels voor februari 2021 zijn niet duidelijk.

Ieder jaar gaan de opbrengsten van de Winterloop naar het UMCG Kanker Researchfonds. De organisatie laat weten ‘zich verantwoordelijk te voelen voor ieders gezondheid en daarom het bedrijfsleven niet te willen vragen voor donaties en daarnaast een beroep te doen op de vele vrijwilligers, die ieder jaar klaar staan’.

De organisatie hoopt ‘dat er weer perspectief gloort en dat we in de loop van volgend jaar weer toegaan naar het nieuwe normaal. Het enthousiasme bewaart de organisatie voor de twaalfde editie wat dan weer een zinderende, spectaculaire en succesvolle Winterloop moet gaan worden’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden