Uittips voor zondag 27 december

Foto: Jan Buurma

Er zijn verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan, zoals:

Moving Mesdag

De laatste dag van Moving Mesdag, een unieke blik op het kunstwerk Panorama Mesdag. Moving Mesdag, een visuele reis van zes minuten door vier jaargetijden en vierentwintig uren van de dag wordt vertoond op 14 speciale curved schermen van Samsung. Samen vormen zij een perfecte cirkel die in een speciaal hiervoor ontworpen ‘dome’ wordt geplaatst. Het is een betoverende reis door het Scheveningen van 1880. De openingstijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Suske en Wiske de musical

Een voorstelling vol spanning, avontuur, humor, spectaculaire acts en fijne muziek. Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70ste verjaardag met de familiemusical ‘De Circusbaron’.

‘Suske en Wiske en de Circusbaron’ is een voorstelling vol vrolijke muziek, de typische Suske en Wiske humor en een spannend verhaal, een onvergetelijke voorstelling voor het hele gezin, meldt Martiniplaza.

De cast bestaat ondermeer uit musicalster Ben Cramer. In deze voorstelling neemt hij de rol van de sluwe Ringmeester van het circus voor zijn rekening. Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Concert Ton Sur Ton

Het gezelschap Ton Sur Ton geeft deze middag om 15.00 uur een concert in de kerk van Klein Wetsinge. Het thema van dit concert is ‘geboorte, meldt blgroningen.nl.

Ton Sur Ton bestaat uit Josine Zeijen, Ties Jan Eekhof en Cees Booij. In verhalen en gedichten komen deze middag allerlei aspecten van geboren worden aan de orde: vrolijke en verdrietige, grappige en ernstige. Cellomuziek verbindt de teksten met elkaar. Voor meer informatie: blgroningen.nl

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is geopend. De tentoonstelling ‘David Bowie is’, biedt het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Geadviseerd wordt vooraf online te reserveren.

Ook kan men naar Joris Laarman Lab. Experimenten tussen kunst, wetenschap en technologie. Meubels gegenereerd door slimme algoritmes, een levende lampenkap van genetisch gemodificeerde cellen met het lichtgevende gen van een vuurvliegje, de eerste open source 3d te printen stoel ter wereld. Dit zijn een paar voorbeelden van het wonderbaarlijke werk van ontwerper,uitvinder, kunstenaar Joris Laarman: een van de opvallendste ontwerpers van dit moment. Voor meer informatie: groningermuseum.nl

Kerstplaza MartiniPlaza

Kerstplaza Groningen is de grootste overdekte winterkermis van Nederland. Martiniplaza is tien dagen lang een enorme pretfabriek. Er zijn kermisattracties, shows en marktkramen. Op de kerstkermis betaal je één entreeprijs; de toegangskaart geeft recht op één gratis bezoek aan alle attracties en shows. Wie vaker wil, kan heel goedkoop een Herhalingskaart aanschaffen, waarmee je nogmaals van alle attracties gebruik kan maken. Kerstplaza is geopend tot en met 3 januari 2016. Deze zondag is Kerstplaza geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden