Jeugdtheater in de herfstvakantie

Foto: Hedy Tijn - ontvangen SPOT Groningen

In de herfstvakantie zijn opnieuw allemaal toffe, grappige, stoere, fantasierijke en ontroerende familievoorstellingen te zien in het Grand Theatre, De Oosterpoort en de Stadsschouwburg.

Energieke dans, sprookjesachtige familiekomedie, avontuurlijke vriendschap en nog heel veel meer staan op het programma.

Een aantal leuke jeugdvoorstellingen zijn naar Groningen gehaald, zoals

VAN MIJ‘ (4+) van Theater Gnaffel is een kleurrijke voorstelling met levensgrote poppen, gebaseerd op het verzameld werk Hou van mij van de vaak bekroonde jeugdboekenschrijver Ted van Lieshout. Het verhaal speelt zich af op een eiland midden in een groot meer, waar een soort Hans-en -Grietje-huisje staat. Op een bankje voor het huisje zitten een kind, een moeder en een opa. Ze zijn tevreden, tot er plotseling allerlei vreemde objecten aanspoelen.

Robbie & Roef‘ (4+) van 2-ater producties, dé voorstelling van de Kinderboekenweek 2020. Deze voorstelling is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. Robbie en Roef zijn onafscheidelijk, ze spelen altijd samen, dragen dezelfde kleren, hebben hetzelfde haar en hun eigen taal. Voor hen is er geen twijfel, ze zijn een tweeling. Maar waarom geloven andere mensen dat nou niet?

Voor de allerkleinsten is er de voorstelling ‘WOOSH!’ (1,5-3 jaar) van Het Laagland. De peuters komen terecht in een wondere wereld gemaakt van… niets. Je ziet het niet, maar je kunt het wel horen. Karlijn en Bram spelen met lucht en zetten zo alles en elkaar in beweging. Op een vloer van bubbeltjesplastic dagen ze elkaar uit en proberen de bubbeltjes onder hun voeten niet te laten knappen. Ze houden hun adem in.

Waarom is het stil in de stad?’ (8+) van Urban Myth is gebaseerd op de gekke tijd waarin we leven. De straten zijn leeg, op de pleinen is het stil en de scholen zijn dicht. Toch is het geen vakantie. Er is iets aan de hand dat in Nederland nog niet eerder is voorgekomen. Een virus zet het hele leven op zijn kop. Het lijkt wel een beetje op een spannende film. Alleen is dit is het echte leven. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen tonen in deze voorstellingen de coronacrisis vanuit het perspectief van de kinderen.

Overige voorstellingen

  • Wijzer – Maas Theater & Dans (4+) – fantasierijke, energieke dansvoorstelling
  • Ik… eh ik – Het Houten Huis / Nordland Visual Theater (6+) – muzikale, beeldende voorstelling
  • Edward Sharenhand – Theater Sonnevanck (8+) – winnaar zilveren krekel 2018
  • Dier – Tom Struyf (8+) – Grapping en lichtvoetig
  • Tussen kunst en kids (4+) – een ochtend om te denken, praten en chillen

Kijk voor meer informatie op grandtheatregroningen.nl of spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden