Kinderboekenweek 2020 in teken van geschiedenis

Foto: De Redactie

De 66e editie van de Kinderboekenweek, die woensdag begint, draagt het thema ‘En toen?’ en staat in het teken van geschiedenis.

Kinderboekenschrijver Arend van Dam schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, ‘De diamant van Banjarmasin’, over de geschiedenis van Nederland. Samen met prentenboekmaker Mylo Freeman, die het prentenboek Tweeling! speciaal voor de Kinderboekenweek maakte, opent hij de week woensdagochtend via een livestream.

Govert Schilling komt vertellen

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Govert Schilling het spannende boek Hadden de Grieken al Raketten? over de geschiedenis van de ruimtevaart, met grappige tekeningen van Tjarko van der Pol. Op dinsdagmiddag 6 oktober komt Govert erover vertellen in het Forum. De toegang is gratis.

Kinderboekenweek Tour

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in de bibliotheekfilialen leuke (gratis) workshops voor kinderen. De activiteiten, zoals onder andere een stickerspeurtocht, retrogames en een grote kijkdoos zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kijk hier voor het hele programma.

De Kinderboekenweek duurt tot en met zondag 11 oktober.

Kijk voor meer informatie: forumgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden