Primeur internationale kinderbiënnale in Groninger Museum in 2021

Foto: The National Gallery Singapore

Het Groninger Museum organiseert volgend jaar als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale. Dat is een grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen. De kinderbiënnale vindt plaats van van 24 april tot en met 31 oktober 2021. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling komt kijken.

Met ondersteuning van Kunst & Cultuur Groningen, JINC (Jongeren Incorporated) en IVAK (culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) worden Uit de hele provincie Groningen worden kinderambassadeurs geselecteerd.

De kinderen mogen in aanloop naar de tentoonstelling onder andere meewerken aan het schrijven van informatiebordjes bij de kunstwerken, meedenken met de marketing, en helpen bij het selecteren van merchandise voor de museumwinkel.

Ook kijken ze mee bij de technische opbouw van de tentoonstelling, bepalen ze samen de inrichting en leren hoe je een rondleider kunt worden.

De kinderambassadeurs gaan bovendien op atelierbezoek bij de deelnemende kunstenaars en werken (waar mogelijk) mee aan de totstandkoming van de kunstwerken.

De kinderambassadeurs delen zelf hun zelfgemaakte content over de biënnale op een interactief online platform aan de rest van de wereld.

National Gallery in Singapore

De Kinderbiënnale is ontwikkeld door de National Gallery in Singapore, waar in mei 2017 met groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden