Stand van Stad #21: late night-editie in kerstsfeer

Foto: Groninger Forum

De Stand van stad#21: in kerstsferen staat vandaag op het programma om 21.00 uur in het Groninger Forum.

De Stand van Stad is de maandelijkse talkshow met Stadse gasten uit onder andere cultuur, politiek en wetenschap, maar ook muzikanten en kunstenaars over Groningen, geleid door Bram Douwes. Deze avond in kerstsfeer blikt terug op het afgelopen jaar.

Instant Faam

Het jaar waarin Sarena Solari, winnares van Heel Holland Bakt, in één klap beroemd werd. Hetzelfde overkwam de Groningers, de 16-jarige Jorden van Foreest, schaakgrootmeester en Richard ter Borg, die een houtsnijwerk ten onrechte als een Karel Appel bestempelde in Tussen Kunst & Kitsch.

Sarena, Jorden en Richard komen alledrie vertellen over hun instant faam, meldt Groninger Forum.

Ook de Engelse professor Will Brooker, die in 2015 leefde als David Bowie, deelt zijn verhaal. Izaline Calistar zingt mooie kerstliedjes en fashion freak en blogger Lian Galliard doet verslag van de nieuwste modetrends. Hilco Jansma vertelt over zijn natuurfilm Het Noorderplantsoen en Wabbesch Wabbesch schuift aan als Marjolein Rover.

Na afloop is de unieke kans om onder het genot van een glaasje Glühwein de een potje te snelschaken met Jorden van Foreest, de jongste Nederlandse schaakgrootmeester ooit.

Stand van Stad

‘Stand van Stad’ is een initiatief van Platform GRAS & het Groninger Forum en wordt mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds creatieve industrie, Dagblad van het Noorden, OOG TV en Sikkom.

Tijd: 21.00 uur – 22.15 uur. Entree: € 5 (studenten, CJP, 65+ € 3,50).

Voor meer informatie: groningerforum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden