OrbitFest in Groningen: Channels to the Stars 8, 19

Foto: Organisatie OrbitFest

Het futuristische winterlichtfestival OrbitFest: Channels tot the Stars verlicht komend weekend de binnenstad van Groningen.

De tweede editie met een Winterlichtexpo, Lichtworkshops, Winterlab en Wintermarkt vindt plaats op het Ebbingekwartier en diverse locaties in de binnenstad op 18, 19 en 20 december.

Opening van OrbitFest 2015

OrbitFest 2015 wordt geopend door Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Paul de Rook.

Zij ontsteken om 16.30 uur het eerste lichtwerk bij WinterWelvaart aan de Lage der Aa. Met de Orbit-boot varen zij vervolgens naar de M.S. Ludina bij de Ebbingebrug, waar om 17.00 uur het lichtkunstwerk van Minerva-studenten wordt onthuld.

A Channel to the Stars

De Orbit-boot vertrekt vanaf de Lage der Aa op vaste tijden. Deze vaart langs verschillende lichtbakens en kunstobjecten naar het Ebbingekwartierterrein, het lumineuze hart van OrbitFest.

Winterlichtexpo

Tussen 17.00 en 22.00 uur is op het Ebbingekwartierterrein de doorlopende winterlichtexpo met lichtinstallaties en -experimenten van noordelijke makers en hackers. NP3 M0Bi host lichtworkshops waarin deelnemers lichtwerken kunnen maken. Een Wintermarkt met lichtcadeaus en winterse catering is op de begane grond.

Meer leren over sterren en het heelal? In Platform GRAS zijn flitslezingen te volgen.

Orbitfest in de binnenstad

Ook de binnenstad licht op tijdens Orbitfest. Bovenop het VVV-kantoor op de Grote Markt zijn enkele indrukwekkende lichtinstallaties te zien.

Let’s Gro HQ op de hoek van de Grote Markt en Poelestraat biedt plaats aan geëngageerd lichtwerk. Daarnaast is Let’s Gro vrijdag het toneel van het inspirerende mini-symposium The State of the Festival: een kijkje in de toekomst van stadsfestivals. Op zaterdag en zondag is hier ook het winterlab, waar jong en oud proefjes kunnen doen.

Doorlopende live events vinden plaats in De Gym aan de Oosterstraat 13a. Hier wordt elektronische ambient- en technomuziek van noordelijke componisten opgeluisterd met lichtkunst en film.

Vanaf het Ebbingekwartierterrein zijn de andere festivallocaties te voet en op de fiets goed bereikbaar.

Over OrbitFest

In de wintermaand december is de binnenstad van Groningen allesbehalve donker.

Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op 18, 19 en 20 december op en rond het Ebbingekwartierterrein en op diverse locaties in de binnenstad.

Voor meer informatie: www.orbitfest.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden