“The Nutcracker” in Royal Opera House in Groninger Forum

Foto: Groningerforum.nl

Woensdag 16 december presenteert ‘Royal Opera House’ de klassieke voorstelling van het Royal Ballet: The Nutcracker in het Groninger Forum.

De voorstelling, hét kerstballet The Nutcracker, is live vanuit het Royal Opera House in Londen te zien in Groningen.

The Nutcracker

Het verhaal, losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann, begint met de Kerstfestiviteiten van de kleine Clara en haar familie. Vervolgens gaat het over in een reeks van dromen en betoveringen die Clara ondergaat tijdens haar magische reis naar het Land van Sneeuw en het Snoepgoed Koninkrijk. Wanneer Clara’s kerstcadeau, een notenkraker, op magische wijze in een prins verandert, neemt hij haar mee naar een wereld van sneeuw, snoep en betoveringen.

Peter Wright

De betoverende productie van Peter Wright met zijn wonderlijk groeiende kerstboom en een oplaaiende strijd tussen de schurkachtige Muizen Koning en een leger van speelgoedsoldaatjes, put enerzijds uit Tchaikovsky’s kleurrijke muziek en behoudt anderzijds de wonderschone fragmenten van de originele choreografie van Ivanov, waaronder het indrukwekkende pas de deux voor de Suikerfee en haar Cavalier.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek. Van Romeo en Juliet naar Carmen en van De Notenkraker naar Frankenstein.

De aanvang: 2015 uur

Voor meer informatie: groningerforum.nl

Locatie:
Groninger Forum Film
Hereplein 73 in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden