Geen zomerkermis dit jaar rond Bommen Berend

Foto: Archief De Redactie

De zomerkermis in de binnenstad van Groningen gaat dit jaar definitief niet door. Kermisexploitanten kwamen zelf met een alternatief plan voor een ‘coronaproof’-Zomerkermis op de Grote Markt. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling maandagochtend laten weten.

Het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken Groningen besloot eerder al dat de kermis niet doorging. Daarop kwamen de kermisexploitanten met een eigen plan. De gemeente heeft besloten dat de kermis niet door kan gaan. Door de combinatie van de toename van het coronavirus, de bezoekers aan de binnenstad en de horeca is de gemeente tot dit besluit gekomen.

Jaarlijks wordt de kermis georganiseerd rond Bommen Berend, de viering van het Gronings Ontzet. Harrie van Ham, voorzitter van Volksvermaken, noemde het treurig maar onvermijdelijk. “Wij willen een feest met spontaniteit vieren. De maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus zoals het afstand nemen tot elkaar maken die spontaniteit onmogelijk.”

Ook de horeca pleitte voor verplaatsing van de kermis naar het Stadspark, omdat de horeca anders geen terras kan bouwen op de Grote Markt.

Eerdere festiviteiten rond Bommen Berend werden al afgelast zoals de paardenkeuring – het Peerdespul, een groot openluchtconcert en het vuurwerk.

Behalve de kermis gaan ook de Groote Maaltijd en het grote terras niet door vanwege het coronavirus.

De zomerkermis zou plaatsvinden tussen 22 en 30 augustus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden