Zomer in het Groninger Museum: activiteiten voor families met kinderen

Foto: Archief De Redactie

Het Groninger Museum organiseert in de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen en families.

Mogelijkheden zijn onder andere op onderzoek uit met een speurtocht of creatief zijn in het atelier. Ook kan men een VIP-Familietour volgen, want hoe goed kennen jullie elkaar, welke kleur vindt je zus of broer mooi. De VIP-Familietour vindt plaats onder begeleiding van een gids en door leuke opdrachten ga je in gesprek over wat je ziet en leer je elkaar nóg beter kennen.

Speurtocht

Voor avontuurlijke kinderen is er de speurtocht, waarmee op een speelse manier de collectie van het Groninger Museum te beleven is. Door de pijlen op de vloer te volgen en zoekopdrachten te doen die je onderweg tegenkomt.

In het Inloopatelier kunnen creatievelingen aan de slag en leert men op een andere manier naar kunst kijken

Slow Looking: meer zien en ontdekken

In kunstwerken zie je meer als je er langer naar kijkt. Deze speciale Slow Looking rondleiding wordt gegeven door een ervaren museumdocent. Door middel van interactieve kijk-opdrachten ontdek je meerdere lagen in de kunstwerken.
Kosten per huishouden (max. 5 personen): €20. Reserveren: [email protected]

Allemaal beestjes!

Insecten, spinnen en vlinders in knallende kleuren verf: tijdens deze activiteit in het atelier maak je drukwerk à la kunstenaar Willem Kolvoort. Hij maakt concertposters waarop hij allerlei (fantasie)beestjes afbeeldt. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Juniorclub

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is er de JuniorClub. Je ontdekt de geheimen van het museum, ontmoet kunstenaars in hun atelier, maakt bijzondere workshops mee en speurt in het depot.

Tentoonstellingen

Ook zijn de kleurrijke en speelse wereld van Mendini in Mondo Mendini of de fantasievolle en humoristische posters van Willem Kolvoort in Willem Kolvoort – Posters voor Vera. te bekijken. Daarnaast is er een fotografietentoonstelling te zien in het Groninger Museum: Wat zullen de buren zeggen? Bij deze expositie is een deel van de bijschriften geschreven door kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum.

Het museum is tot en met 24 augustus ook op maandag geopend. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor meer informatie: groningermuseum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden