Akwasi staat drie keer op één dag in De Oosterpoort

Akwasi.
Foto: SPOT Groniingen

De Nederlandse rapper, acteur en schrijver Akwasi komt op 4 juli voor drie concerten op dezelfde dag naar De Oosterpoort. De drie shows zijn elk voor een beperkt gezelschap van 77 personen.

Akwasi Owusu Ansah maakte fuore als onderdeel van het trio Zwart Licht en is regelmatig te zien als gast, tafelheer en spoken word artiest in programma’s als DWDD, M en VPRO Mondo.

Akwasi richtte in 2007 Zwart Licht op en werd met deze groep met drie State Awards onderscheiden. In 2012 sloot hij zich aan bij theatergroep Likeminds en liep hij stage bij het Zuid-Afrikaanse muziek- en theatercollectief Afrikaaps. In 2014 bracht Akwasi zijn eerste soloalbum Daar Ergens uit.

Ghana

Na vier albums met Zwart Licht, één soloalbum en een dichtbundel trok Akwasi vanaf 2016 jaarlijks terug naar zijn roots in Ghana. Hij dompelde zich onder in highlife, een Ghanese muziekstijl uit de jaren zestig en zeventig, die hij vooral kende van zijn grootouders.

Dat leidde tot Sankofa, Akwasi’s tweede solo-album, een authentieke en pure combinatie van hiphop en highlife, waarop ook genres als jazz, soul en afrobeat te horen zijn. Sankofa, wat ‘keer terug en ga het halen’ betekent, is geschreven en gemaakt in de zon.

“Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt”, aldus Akwasi. Het is een pilaar onder Akwasi’s persoonlijke en muzikale ontwikkeling waarmee hij een brug slaat tussen Nederland en Ghana.

Drie concerten op één dag

Op 4 juli geeft Akwasi drie shows in De Oosterpoort, elk voor een beperkt gezelschap van 77 personen. Voor de concerten zijn ook tickets per twee personen te koop, voor wie naast elkaar kan en mag zitten.

De optredens zijn om 16.00 uur, om 20.00 uur en 22.00 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden