Theaters weer open, De Oosterpoort biedt zomerprogramma

Marcel Hensema
Foto: SPOT/Gemeente Groningen

De Stadsschouwburg en De Oosterpoort gingen afgelopen week weer open voor het publiek. Mét aanpassingen door de coronamaatregelen en nu nog maximaal 30 toeschouwers.

Liefhebbers van toneel, dans en cabaret kunnen in juli en augustus genieten van een zomerprogramma dat De Oosterpoort biedt.

Op 1 juni beet Marcel Hensema het spits af met zijn voorstelling ‘Mijn Ede’ in de Stadsschouwburg. Hensema speelde drie keer per dag voor 30 mensen.

“Dit geeft zóveel hoop”, aldus Renate Meijering hoofd Marketing, Educatie, Ticketing en Service bij SPOT Groningen. “Eerst waren we alleen bezig met damage control en schadeafhandeling van wat in het verleden niet doorging. Nu richten we ons weer op de toekomst.”

Coronamaatregelen

Er zijn noodzakelijke coronamaatregelen getroffen, zoals aangepaste looproutes, om de 1,5 meter afstand te bewaren. Ook dient men van tevoren online te reserveren. Iedereen krijgt een vaste plek.

De Oosterpoort

Ook in De Oosterpoort begint SPOT Groningen deze week voorzichtig. Iedere woensdag is er een lunchconcert in samenwerking met bijvoorbeeld het Noord Nederlands Orkest of het Prins Claus Conservatorium. Iedere vrijdag kan een rondleiding gevolgd worden en kan men een kijkje achter de schermen krijgen. Voor de maanden juli en augustus volgt nog een uitgebreider programma.

Nieuw seizoen

Voor het nieuwe seizoen brengt SPOT Groningen geen jaarprogramma uit. Kort van te voren wordt bekend gemaakt wat eraan komt en wekelijks worden shows bijgeboekt. Via internet en het magazine ‘De Agenda’ worden belangstellenden op de hoogte gehouden.

(Bron: gemeente Groningen)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden