Lees de ervaringen van vier dames na het volgen van The Body Buddy Kookboek

Foto: Eigen foto

Vier dames zijn op dit moment iets langer dan een week aan het eten volgens het The Body Buddy Kookboek. Ben jij benieuwd wat ze lastig vinden, of ze de verleidingen kunnen weerstaan en hoe ze denken dat het de komende drie weken zal gaan? Lees dan snel verder.

Vragen, foto’s en motiverende emoticons, het is heel gezellig in de WhatsAppgroep. Ik heb ze afgelopen weekend een aantal vragen gesteld die de dames uitgebreid hebben beantwoord. Het eerste waar ik nieuwsgierig naar ben is, wat ze tot nu toe het meeste opvalt. Eén van de dames zegt: “Ik was heel secuur in het meten. Dit kost in de ochtend en avond meer tijd.” De tweede dame vond het plannen best lastig en wil juist in de tweede week meer secuur haar eten gaan wegen, want meten is weten! Dame nummer drie eet door het kookboek grotere porties en meer op vaste momenten, waardoor ze minder zin heeft in tussendoortjes. De vierde dame valt het op dat ze zich gezonder en sneller verzadigd voelt. Ze is al een kilo afgevallen en dat motiveert haar om door te gaan.

Als je wilt afvallen is het nodig om minder calorieën te eten en te drinken dan je lichaam nodig heeft. Dit betekent dat je minder energie binnenkrijgt. Ik ben heel benieuwd of ze een verzadigd gevoel hebben. Ze zijn het er alle vier over eens dat de recepten veel volume hebben en daardoor hebben ze een verzadigd gevoel. “In de avond heb ik momenten dat ik zin heb om iets lekkers te pakken. Echter lukt het mij goed om de verleiding te weerstaan door veel thee te drinken,” zegt één van de vrouwen.

Afvallen kun je het beste vergelijken met een marathon, niet met een sprint. Je hebt te maken met heel veel voorbereidingstijd en ook de uitvoering neemt tijd in beslag. Ik vraag de dames: “Wat is er lastig aan mijn kookboek?” Het plannen, de voorbereiding en de tijd die het kost, hoor ik vaker terugkomen. Eén van de dames beschrijft het zo: “Het kost tijd om het boek en de recepten te leren kennen.” Een andere dame zegt dat ze stiekem wel moet wennen aan de iets wat sobere smaak van het avondeten. Ze is gewend om met meer olie, kaas en sausjes te koken. “Ik kom er nu echt achter hoe dik-makend die producten zijn. Natuurlijk wist ik al wel dat kaas calorierijk is, maar dat je met een flinke schuit kaas op de pasta bijna een dubbele hoeveelheid calorieën binnenkrijgt, daar had ik nooit zo bewust bij stilgestaan”.

En dames, wat is er makkelijk aan het kookboek? “Het is makkelijk dat Esther alle calorieën al voor je heeft geteld. Hierdoor weet je precies hoeveel je moet gebruiken.”

Eén van mijn doelen is dat het kookboek zo goed mogelijk aansluit bij het huidige voedingspatroon en dat de gebruiker op deze manier resultaat boekt. Uiteraard ben ik nieuwsgierig of dit mij gelukt is. Ze roepen alle vier dat het ontbijt en de lunch vrijwel gelijk is aan hun normale voedingspatroon. ’s Avonds gaan de stoere dames voor de afwisseling. “Vooral de avonden eet ik heel verschillend en probeer ik nieuwe recepten uit.” Een andere dame zegt: “Ik heb heel afwisselende recepten gekozen, die wel lijken op iets wat ik zelf ook al zou maken.” En dit is een hele mooie en de magie van het afvallen: “Ik probeer een weg te zoeken waarin ik mijn huidige voedingspatroon kan behouden maar me meer bewust ben hoeveel calorieën erin zitten.”

Ik heb ze gevraagd hoe ze denken dat het de komende drie weken zal gaan. De dame die meer secuur aan de slag wil gaan zegt: “Dit was een wen week, ik ga zondag beter plannen voor de hele week.” Ook zegt één van de dames dat ze elke maandag een planning gaat maken en weekboodschappen gaat doen. Een andere dame roept zelfverzekerd dat het haar goed af zal gaan, omdat ze steeds meer haar eigen weg vindt.

Er komt een leuk bericht binnen in de WhatsAppgroep: “Nog een pluspunt! Ik heb soms last van een opgeblazen gevoel. Ik merk dat mijn buik nu best plat is! Toch goed, al dat onbewerkte eten!”

Tot slot heeft één van de dames na de eerste week al een mooie review geschreven: “Ik ben heel blij met het kookboek van Esther, je bent je meer bewust van hoeveel calorieën er in producten zitten en maakt hierdoor betere keuzes. De maaltijden zijn vaak groot en vullend, waardoor je je lang verzadigd voelt en hierdoor veel minder gaat snacken!”

Kijk voor meer informatie: www.thebodybuddy.nl/kookboek

Door Esther de Boer

 

Lees ook: Vier vrouwen gebruiken maandlang nieuw verschenen “The Body Buddy Kookboek”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen