Barn Talk: Ruud Koornstra over ons paradijs op aarde

Ruud Koornstra.
Ruud Koornstra.
Foto: © Lenny Oosterwijk

EnTranCe, het energie expertisecentrum van de Hanzehogeschool Groningen organiseert een Barn Talk op woensdag 9 januari. Ruud Koornstra trapt het nieuwe jaar af.

‘Kunnen we binnen nu en twaalf jaar leven in een duurzaam paradijs? Ruud Koornstra is ervan overtuigd dat dit lukt’. Koornstra is ervan overtuigd dat het paradijs op aarde haalbaar is door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te halen.

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Werelddoelen zijn opgenomen. Deze Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven.

Tijdens de Barn Talk komende woensdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur deelt hij zijn inspirerende verhaal en missie om dit binnen twaalf jaar voor elkaar te krijgen.

Ruud Koornstra

Na een carrière als televisieproducent stond Ruud Koornstra als activistisch ondernemer de afgelopen 15 jaar met zijn onderneming Tendris aan de wieg van tal van disruptieve duurzame innovaties en bedrijven.

Vanuit conceptuele en technologische ontwikkelbedrijven ontstond onder meer Oxxio, het eerst en snelst groeiende 100% groene stroombedrijf; Lemnis Lighting, de uitvinders van de hedendaagse ledverlichting; The New Motion, Europees marktleider op het gebied van elektrisch vervoer; XXImo, effectieve duurzame mobiliteit.

In 2017 heeft Ruud zijn persoonlijke activiteiten voor zijn missie ondergebracht in Delta-9, een Stichting voor disruptieve operaties en werkt hij nu als ondernemend activist.

Barn Talks

Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in debatten en gesprekken.

Deze Barn Talk wordt gevoerd in het Nederlands. Voor meer informatie kijk hier: en-tran-ce.org

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen