Student wint zonnepaneel door actie Alfa-college en Grunneger Power

Student Kristy Benjamins met haar zonnepaneel.
Foto: © Knelis

Student Verpleegkundige, Kristy Benjamins van het Alfa-college is één van de winnaars van de actie van Grunneger Power waarbij door aankoop van een chocoladereep een zonnepaneel gewonnen kon worden.

De studente mocht donderdag 28 september ‘haar’ zonnepaneel uitzoeken op het in juni geopende Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk.

Toen Kristy het berichtje zag over de actie, had ze vooral zin in chocola. “In de pauze kocht ik een Tony’s Chocolonely reep van het Alfa-college. Daar bleek een gouden wikkel in te zitten waarmee je 15 jaar gratis stroom kon winnen. Ik deed mee, maar had nooit verwacht dat ik zou winnen. Nu heb ik een zonnepaneel op mijn naam. Wat geweldig leuk zeg! En bijzonder, zegt Kristy.”

3450 kWh

Gedurende vijftien jaar krijgt zij de opbrengsten van dit zonnepaneel, wat neer komt op €29,- per jaar. Na 15 jaar heeft ze 3.450 kWh opgewekt en daarmee €435,- verdiend.

En levert ze een belangrijke bijdrage aan het milieu. “Ik ga elke dag op de fiets naar school maar verder ben ik niet heel veel met milieu of duurzaamheid bezig. Toch ben ik door de actie nu wel bewuster geworden.”

Meedoen aan energietransitie

“Dat is precies wat Grunneger Power wilde bereiken,” vertelt Marcel Koenis, voorzitter van Grunneger Power. “Wanneer je meedoet met dit collectieve zonnepark, word je mede-eigenaar van deze lokale, groene energiebron. Met de chocoladeactie maken we meer mensen ervan bewust dat je altijd mee kunt doen aan de energietransitie. Ook als je zelf geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen of zelfs geen eigen energierekening hebt.”

Duurzaamheid op Alfa-college

Duurzaamheid is één van de speerpunten van het Alfa-college. “We streven ernaar om jaarlijks onze CO2-uitstoot met 5% te verminderen. Daarom nemen we energiebesparende maatregelen zoals het vervangen van tl-verlichting door led-verlichting en gebruiken we energiezuinige apparatuur, zoals hoge rendement cv-ketels”, aldus Jos Nijhof, manager Facilitair Bedrijf bij het Alfa-college.

“Ook vinden we bewustzijn van gedrag waardevol. Dus wat kun je zelf bijdragen aan een schonere wereld. We stimuleren bijvoorbeeld het fietsen en verminderen autogebruik door de beschikbaarheid van leenfietsen.”

Dag van de Duurzaamheid

Grunneger Power organiseert dinsdag 10 oktober op de nationale Dag van de Duurzaamheid de officiële bijeenkomst voor alle winnaars van de Tony’s Chocolonely actie.

Naast het Alfa-college, deden ook het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Gemeente Groningen en de Gasunie mee met de actie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen