Werkzaamheden zuidelijke ringweg beginnen

Foto: De Redactie

“We gaan beginnen, houd rekening met hinder.” Dat hebben Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort dinsdag in een brief geschreven, die op circa 30.000 adressen in de stad is bezorgd.

In deze brief staat dat omwonenden de komende jaren hinder gaan ondervinden van de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Zo komen er op diverse plekken tijdelijke wegen, bijvoorbeeld op de ringweg tussen het Julianaplein en de Europaweg. In beide richtingen zijn daar dan voor langere tijd twee smallere rijstroken beschikbaar. Vooral in de ochtend- en avondspits kan dit tot vertraging leiden, meldt Aanpak Ring Zuid.

Omwonenden kunnen overlast ondervinden van de werkzaamheden, zoals geluidshinder. Soms is het nodig in de avond en de nacht te werken, in verband met de veiligheid van onze wegwerkers en van de weggebruikers. Nachtelijke werkzaamheden kunnen soms tot in de verre omtrek te horen zijn. Direct omwonenden krijgen van tevoren een brief als er werkzaamheden in de buurt zijn waarvan we hinder verwachten.

In deze brief staat ook uitgelegd waarom de ombouw van de zuidelijke ringweg nodig is.

Voor meer informatie en illustratie van belangrijkste aanpassingen: aanpakringzuid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen