Warmtestad: Tweede warmte en koudebron op Europapark

Foto: De Redactie

Warmtestad gaat Europapark aansluiten op warmte en koude-opslag (WKO). Verschillende nieuwe kantoren en wooncomplexen op het Europapark gaan er gebruik van maken.

Verscheidene kantoren en wooncomplexen worden de komende periode aangesloten op het aanwezige WKO-systeem.

Daarnaast wordt een nieuwe tweede bron aangelegd. De officiële starthandeling van de aanleg is woensdag 2 mei. Ook wordt tegelijkertijd gestart met de aanleg van een nieuw leidingstelsel dat de gebouwen aansluit.

Aansluitingen van de nieuwbouwprojecten Lunettenhof, De Nieuwe Linie en Kolenpark worden op dit moment aangelegd, meldt Warmtestad. Woonzorgcentrum Leyhoeve, appartementencomplex Powerhouse en Sportcentrum Europapark komen daar in de toekomst bij.

Het gemeentelijk kantoor aan het Harm Buiterplein en het gebouw “Hete Kolen” worden al enkele jaren duurzaam verwarmd door WarmteStad. Door de aanleg van het tweede bronnensysteem kunnen alle nieuwe complexen en woningen duurzaam verwarmd en gekoeld worden.

Warmte- en koudeopslag (WKO)

WKO is een techniek waarmee ’s zomers overtollige warmte in het grondwater wordt opgeslagen, voor nuttig gebruik in de winter en andersom. Dit houdt in dat de woning in de zomer ook comfortabel en duurzaam gekoeld kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen