Studenten Noorderpoort ontwikkelen dansvoorstelling over klimaatverandering

Foto: Noorderpoort

Derdejaars studenten van Noorderpoort Lucia Marthas Institute for Performing Arts hebben een speciaal educatief programma samengesteld rondom het thema klimaatverandering.

Klimaat biedt een uitgebreid programma met workshops en een interactieve voorstelling die gevuld is met dans, muziek en theater.

Bij de gehele dansproductie zijn de studenten begeleid door de alom geprezen choreograaf Herrold Anakotta van het Avant Garde Collective. De voorstelling is vanaf 10 mei te boeken voor mbo en voortgezet onderwijs.

Compleet middag vullend programma

Het thema van de voorstelling is het veranderende klimaat. Zo beelden de studenten al dansend de vier seizoenen uit. ‘We beginnen het stuk met de herfst, winter, lente en dan de zomer,’ vertelt studente Iris. ‘Met een rap en met zang vertellen we daarna het verhaal over de gevolgen van het broeikaseffect.’

Voorafgaande aan de voorstelling organiseren de studenten workshops en naderhand wordt er als afsluiting nog een quiz georganiseerd.

Klimaat: the climate change project

Klimaat is het eindexamenproject van dertien studenten. De opdracht was om op basis van het thema klimaatverandering een informatieve, activerende en inspirerende middag te organiseren voor de doelgroep: eerstejaars mbo-studenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het doel is om jongeren in beweging te krijgen om duurzaam om te gaan met zichzelf en hun leefomgeving.

‘Het gaat om maatschappelijk bewustzijn van jeugd en jongeren,’ aldus Saskia Gardien, dansdocent bij Noorderpoort Lucia Marthas Institute for Performing Arts. ‘Het probleem van de te snelle klimaatveranderingen is wereldwijd bekend, maar de eindexamenkandidaten worden uitgedaagd om dit thema op een ludieke manier extra onder de aandacht te brengen van hun leeftijdsgenoten.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen