Fruitcafé De Helpende Hand en Innovatiewerkplaats Helpman De wijert geopend

Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert en Fruitcafé De Helpende Hand zijn donderdag officieel geopend. Wijkwethouder Ton Schroor opende het Fruitcafé met stamtafel en ondertekende een convenant met onderwijsinstelling Terra over de Innovatiewerkplaats voor dit soort projecten.

Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert is een samenwerkingsverband tussen bewoners, ondernemers, onderwijsinstelling Terra en de gemeente. Fruitcafé De Helpende Hand is ontstaan vanuit een project in de innovatiewerkplaats.

Fruitcafé De Helpende Hand

Bij Fruitcafé De Helpende Hand aan de Werumeus Buningstraat zijn heerlijke sapjes, fruit en groente kopen. De plek waar traditioneel het buurtcafé zat is op geen enkele wijze meer te herkennen in het Fruitcafé, alleen de stamtafel is gebleven.

Hier kan men terecht voor allerhande vragen, ontmoeting en natuurlijk voor een goede kop koffie en of thee. Ook aan allerhande lekkernijen is gedacht en zal worden geserveerd in het Fruitcafé. Het is de gezonde ontmoetingsplek voor de wijk, waarbij gezondheid, ontmoeting en hulp centraal staan.

Ook is er verbinding met de Albert Heijn in De Wijert. Door het inzetten van mensen met een participatiebaan, studenten en vrijwilligers draagt het café bij aan re-integratie op de arbeidsmarkt, armoedebestrijding, bestrijding van eenzaamheid en isolement en biedt het leeropdrachten voor het onderwijs.

Innovatiewerkplaats

In de Innovatiewerkplaats worden ideeën, projecten en voorstellen van alle partijen gerealiseerd. In het convenant is de samenwerking tussen bewoners, ondernemers, onderwijs en gemeente bekrachtigd en staat een presentatie van de tot nu toe behaalde resultaten.

Studenten van verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen worden verbonden aan vraagstukken in de wijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het maken van een ondernemersplan voor een startende ondernemer, hulp bij het invullen van belastingaangifte, het aanleggen van een publieke groenvoorziening of onderzoek doen naar kansen en mogelijkheden in de regio te bevorderen, dan wel het begeleiden van startende ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen