Wijkbijeenkomst Coöperatieve Wijkraad in de Oosterparkwijk

Foto: Google Maps

Bij Jongerencentrum OosterParkwijk (JOP) in Groningen wordt dinsdag 11 juli een bijeenkomst gehouden over de Coöperatieve Wijkraad. De Oosterparkwijk is de eerste wijk in Nederland die een Coöperatieve Wijkraad krijgt, naar voorbeeld van Londen.

Coöperatieve Wijkraad

In de Coöperatieve Wijkraad gaan wijkbewoners samen met raadsleden beslissingen nemen over onderwerpen in en van de wijk.

In het najaar wordt de Coöperatieve Wijkraad samengesteld. Elf wijkbewoners krijgen een plek. Een loting gaat bepalen wie dat zijn. Uiteindelijk vormen de wijkbewoners samen met zes raadsleden de Wijkraad. Daarnaast komt er een Wijkpanel met 400 bewoners die meedenkt met de Wijkraad.

Experiment

De Coöperatieve Wijkraad is een experiment van de Gemeente Groningen en is geïnspireerd op ervaringen in Londen. Het is onderdeel van de Democratic Challenge van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken volgt het experiment met veel belangstelling. En onder andere de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt het verloop en de resultaten van het experiment.

De Bouwgroep, die de komst van de Coöperatieve Wijkraad voorbereidt, organiseert deze bijeenkomst om de inwoners te informeren en met hen in gesprek te gaan over deze nieuwe vorm van democratie. Er is informatie, eten, live muziek, een Babbelbox, er zijn workshops en burgemeester Peter den Oudsten komt ook even langs.

De Oosterparkers kunnen ook workshops volgen en alvast een boodschap meegeven voor de Wijkraad.

Wijkbijeenkomst

De Wijkbijeenkomst vindt plaats op het terrein van JOP aan de Klaprooslaan 304a en duurt van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Voor meer informatie: www.cooperatievewijkraad050.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden