Knappe winst van FC Groningen in Utrecht

FC Groningen heeft goede zaken gedaan zondagmiddag in Utrecht door te winnen met 3-1 van FC Utrecht.

Het was een flitsende start. Michael de Leeuw werd in de eerste minuten van de wedstrijd onderuitgehaald door doelman Fabian de Keijzer. Mo El Hankouri wist de strafschop te benutten en zette de FC op voorsprong. Na tien minuten spelen verdubbelde de Leeuw zelf de score.

Vervolgens werd het spel in de eerste helft iets passiever en kreeg Utrecht meer kansen. Groningen wist goed te verdedigen waardoor het 2-0 stond bij rust.

Bij het begin van de tweede helft scoorde Bart Ramselaar de 1-2 voor Utrecht. Groningen kreeg verschillende kansen evenals Utrecht. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Strand Larsen raakt te schieten. De wedstrijd eindigde in 1-3.

Door deze overwinning in Utrecht verkleinde FC Groningen het gat met de tegenstander en huidige nummer 7 van de ranglijst tot slechts vier punten. FC Groningen staat op de achtste plek met 36 punten uit 27 wedstrijden.

Aankomend weekend is FC Groningen vrij. Over twee weken speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd begint om 16.30 uur.