OG Clean Fuels nieuwe hoofdsponsor FC Groningen

Foto: FC Groningen

OG Clean Fuels is vanaf 1 juli de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen. Een contract tot de zomer van 2025 werd ondertekend door de club en de nieuwe sponsor tijdens een bijeenkomst dinsdagmiddag van FC Groningen.

OG, een internationaal bedrijf met 225 tankstations in diverse Europese landen, wordt met het tekenen van de verbintenis de meest prominente partner binnen de club. Net als FC Groningen heeft OG ambities om zowel nationaal als internationaal verder te groeien.

Het logo van OG prijkt aankomende zaterdag voor het eerst op het groen-witte FC-shirt bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, meldt FC Groningen.

Drie seizoenen

FC Groningen is met OG een partnership overeengekomen tot en met het seizoen 2024/2025. In het eerste volledige jaar is met het hoofdsponsorschap een bedrag gemoeid van 1.2 miljoen euro. In het tweede seizoen wordt dat bedrag verhoogd naar 1.35 miljoen euro en voor het laatste contractjaar, dat loopt tot medio 2025 is een vergoeding van 1.5 miljoen euro overeengekomen. Het gaat om vaste bedragen, die door middel van onder meer prestatiebonussen nog verder kunnen oplopen.

Manager Partnerships Bastiaan Fehrman is zeer trots op de meerjarige overeenkomst met OG. “Een hoofdsponsor die we met gepaste trots op de borst gaan dragen. De relatie met OG gaat al heel lang terug en de stap om zich nu als hoofdsponsor aan FC Groningen te verbinden past perfect in wat wij als club verstaan onder ‘Word Groter’”. Als blijk van waardering voor het vertrouwen van deze prominente partner lanceert FC Groningen het partnership dit huidige seizoen al.

Blij met partnerschap

Directeur en oprichter van OG Marcel Borger is blij met het partnership met FC Groningen en kijkt uit naar de stappen die de komende seizoenen gezamenlijk worden gezet. OG is de afgelopen jaren fors gegroeid en zet ook internationaal stappen.

Borger: “OG is een echt Noordelijk bedrijf, dat ‘met de voeten in de klei’ impact wil maken in de schone mobiliteit in Europa. Niet door praten, maar door doen! Dit past heel goed bij de cultuur en achtergrond van FC Groningen. Vanaf 2011 zijn wij al verbonden aan de FC en voelen wij ons thuis in Euroborg. Zo zijn wij ook al een jaar lang balsponsor geweest. Onze slogan ‘Samen Groen’ zegt alles over de samenwerking.”

Daarnaast gaat OG bijdragen aan de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen: ‘Geen bewegingsarmoede in Noord-Nederland’. Met het project ‘OG Heroes’ worden sporters ondersteund en wordt een nieuwe generatie geïnspireerd door middel van topsport. Fehrman: “Net als FC Groningen vindt OG dat er geen obstakels mogen zijn voor het bedrijven van sport en moet sport en bewegen toegankelijk zijn voor iedereen.”

Over OG Clean Fuels

OG Clean Fuels startte in 2008 onder de naam OrangeGas. OG produceert de schone brandstoffen, waaronder Bio-CNG (groengas) uit rioolwaterzuivering en GFT-afval. OG heeft momenteel ruim 225 tanklocaties in Nederland, Duitsland, Zweden en Italië – waarvan 93 in Nederland – om schoon te tanken. Het bedrijf heeft de ambitie de komende jaren dit aantal fors uit te breiden, naar meer dan 300 tanklocaties in zes Europese landen.

Kijk voor meer informatie op: www.ogcleanfuels.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen