Groninger Museum: ‘Badkat met guppy’, een groot drijvend kunstwerk bedacht en gemaakt door kinderen

Foto: via Groninger Museum © Siese Veenstra

In de Floresvijver in Groningen is tot en met 22 augustus Badkat met guppy, het laatste kunstwerk van de Kinderbiënnale, te zien Dit kleurrijke kunstwerk is een gezamenlijk project van het Groninger Museum, Mooie Wijken en Studio MAKY uit Rotterdam.

Het werk is bedacht, ontworpen en geschilderd door Studio MAKY en kinderen uit de Korrewegwijk en wijk De Hoogte. Na 22 augustus is het kunstwerk te bewonderen in het water van het Verbindingskanaal voor het Groninger Museum.

Badkat met guppy is een kunstwerk van de Kinderbiënnale: een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en te verwonderen. Gedurende een half jaar hebben dertig kinderambassadeurs uit Groningen stad en provincie het Groninger Museum geholpen de tentoonstelling op te zetten, een participatieproject van het Groninger Museum.

Kinderbiënnale

Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn elf kunstwerken te zien van internationale en nationale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. De kinderen zijn bij het hele proces van ontwerpen, maken en schilderen van het kunstwerk betrokken. Dit is de gedachte van de Kinderbiënnale: kinderen op spelenderwijs laten participeren en leren over kunst.

Studio MAKY (Man-Yee Mok, multimedia designer en animator en Kwannie Tang, illustratief ontwerper) staat garant voor kleur, vrolijkheid en humor.

De Kinderbiënnale, een samenwerking met National Gallery in Singapore, is te zien tot en met 9 januari 2022 in het Groninger Museum. Kijk voor meer informatie over de Kinderbiënnale op groningermuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen