90 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 90 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 44 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (11), Westerkwartier (9), Midden-Groningen (8), Eemsdelta en Stadskanaal (4), Veendam (3), Oldambt en Pekela (2). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Toename aantal ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen liggen 19 patiënten, waarvan 7 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag. In de noordelijke ziekenhuizen zijn 39 patiënten met corona opgenomen, waarvan 14 patiënten op

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 3.402 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 587 meer dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.750 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen steeg het aantal coronapatiënten naar 673 patiënten, van wie 199 op de IC. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden elf corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen