FC Groningen wint van RKC Waalwijk

FC Groningen heeft zaterdagmiddag opnieuw gewonnen. Het werd 2-0 tegen RKC Waalwijk.

In de eerste helft was het RKC die de meeste kansen had op een goal. Spits Finn Stokkers had de grootste kans maar schoot voorlangs. Ook Richard van der Venne en Melle Meulensteen namen het doel van Sergio Padt zonder succes onder vuur.

FC Groningen speelde voor rust een matige wedstrijd. Na rust waren twee spelers gewisseld en speelde FC Groningen beter. In de 54ste minuut opende Ahmed El Messaoudi met een laag en bekeken schot de score. Tot dat moment had FC Groningen aanvallend nog helemaal niets laten zien.

Een kwartier voor het einde wist Daniƫl van Kaam de 2-0 te maken, nadat doelman Lamprou een korte speelbal van Bakari niet wist te herstellen. Van Kaam kon de bal in een leeg doel schieten.

Het was de zevende overwinning dit seizoen. FC Groningen stijgt voorlopig naar de vijfde plek met 23 punten in de Eredivisie.

FC Groningen speelt dinsdagavond in het bekertoernooi tegen FC Emmen. In de competitie speelt Groningen volgende week zaterdag 19 december uit tegen Sparta Rotterdam.