FC Groningen verslaat AZ in Alkmaar

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar met 1-2 gewonnen.

Ondanks veel balbezit in de eerste helft keek Groningen tegen een achterstand aan bij rust. Koopmeiners kopte de 1-0 binnen voor AZ na een hoekschop.

De scheidsrechter trok drie keer de rode kaart in de tweede helft. AZ-spelers Fredrik Midtsjø werd na bijna een uur spelen met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Vanaf dat moment pakte Groningen nog meer initiatief. Onder meer Damil Dankerlui en Patrick Joosten kregen beide de kans op voorsprong. In de 69e minuut kopte El Messaoudi de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later was het opnieuw El Messaoudi die de keeper passeerde: 1-2.

Bruno Martins Indi van AZ werd vijf minuten voor tijd van het veld gestuurd met twee keer geel. Invaller Mo El Hankouri kreeg rood in de laatste seconden van de blessuretijd na een opstootje.

FC Groningen staat na de winst op AZ met twintig punten uit elf wedstrijden op de zesde plaats in de Eredivisie FC Groningen.

Volgende week zaterdag 12 december speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen RKW Waalwijk.