Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Ook in de komende zomer zijn er weer Zomerzondagen in de kerk van Leegkerk. Vanaf zondag 12 juni is het middeleeuwse kerkje weer elke zondagmiddag geopend voor bezoekers tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus).

De kerk opent deze zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur haar deuren en iedereen is welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken.

De kerk wordt deze zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

Open podium

Tijdens enkele zomerzondagen zijn er activiteiten in de kerk. Op zondag 26 juni is er een muziekmiddag, waarbij blokfluitleerlingen van 14.00 uur tot 16.00 uur muziek spelen. Van kinderliedjes tot werken van Georg Philipp Telemann en Jacques Offenbach.

Er is nog ruimte voor meer activiteiten tijdens de Zomerzondagen. Iedereen die zijn kennis, hobby, interesse of creativiteit wil delen tijdens een (kort) optreden in de kerk van Leegkerk, kan een e-mail sturen naar [email protected]. De leukste inzendingen worden uitgenodigd voor het open podium.

Kerk van Leegkerk

De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg.

Bijzondere Locaties Groningen

Oude gebouwen een nieuw leven geven: dat doet Bijzondere Locaties Groningen. Bijzondere Locaties Groningen verhuurt de Der Aa-kerk, de Remonstrantse kerk, de kerk van Leegkerk, de kerk van Klein Wetsinge en De Amshoff in Kiel-Windeweer.

Ontstaan vanuit de Stichting Der Aa-kerk zorgt Bijzondere Locaties Groningen met de opbrengsten uit de verhuur van deze gebouwen dat ze open kunnen blijven voor gebruik en midden in de samenleving blijven staan.

De openingstijden zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage

Kijk voor meer informatie op www.blgroningen.nl/agenda

Locatie:

De kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen